Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5831387 www.bgdnes.bg

Гришо мина $1,5 млн. за годината. Димитров ще участва на турнира в София

За мен ще е чест да играя в България, казва най-добрият ни тенисист

Григор Димитров е заработил 1 550 978 долара през тази година от наградни фондове на турнира, показа справка в професионалната тенис асоциация. След трудното начало на сезона Димитров постепенно навлезе в страхотна форма и се завърна в Топ 20 на света, изкачвайки се до 18-ото място в ранглистата. Така Димитров вече има общо 7 393 563 долара, спечелени от наградни фондове през кариерата си.
Същевременно Гришо зарадва българските фенове с новината, че ще участва на турнира в София през февруари догодина. Димитров понесе сериозна доза критики след отказа си да играе пред родна публика в миналото издание на Garanti Koza Sofia Open. Но този път Димитров потвърди участието си и обяви, че за него ще е чест да зарадва българските фенове. ДЗа мен е удоволствие да бъда част от Garanti Koza Sofia Open през февруари следващата година - каза Димитров. - Ще бъде чест за мен да играя в родината си и да споделя част от вълнението на световния тенис. Заедно ще се наслаждаваме на тенис от най-високо ниво в София. Ще се видим скоро!"
"Той искаше да играе в София. Не беше трудно при разговорите - коментира директорът на турнира Пол Макнами. - Лесно се разбрахме. Разчитаме, че участието на Григор Димитров е необходимата предпоставка залата да бъде пълна, за да покажем, че този турнир има бъдеще в София."
Другите големи имена на турнира ще са световният щ9 Доминик Тийм, шампионът от тази година Роберто Баутиста Агут и финалистът Виктор Троицки. Състезанието е от 5 до 12 февруари в зала "Арена Армеец", а наградният фонд е 520 070 евро.

Алексей Гилтяй

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама