Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5833117 www.bgdnes.bg

Кобрата фаворит за бой с Джошуа

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев почти сигурно ще си уреди мач с Антъни Джошуа. Това стана ясно, след като Владимир Кличко за пореден път обяви, че е контузен. Така боят му срещу британеца за световната титла на IBF пропада. Сблъсъкът трябваше да се състои на 10 декември.
По информация на ESPN Кличко е контузил прасеца си по време на тренировка и ще се възстановява поне за месец. Промоутърът обясни, че проблемите на Кличко и малкото оставащо време за организиране на бой от такъв ранг е довело до незабавно отлагане, вероятно за март или април.


Преговорите за мача и без това вървяха трудно, тъй като Кличко не искаше да се боксира само за един от поясите. Той настояваше да бъде заложена и титлата във версия WBA, но от асоциацията бавеха решението си. Именно заради това мнозина подозират, че Кличко симулира контузия, както бе и преди мача му срещу Пулев.
В същото време Джошуа е категоричен, че няма да стои без мач до пролетта. Той не възнамерява да отлага боя в Манчестър.
"Антъни ще се бие на 10 декември, както бе планирано, а сега ще поработим върху избора на съперник", заяви мениджърът му Еди Хърн. Само преди дни той обяви, че Кобрата е перфектен съперник за Антъни и трябва да има мач между двамата. Българинът също е готов за такава битка. Другите кандидати за мача с Джошуа са сънародникът му Дейвид Прайс, получилият право на мач за титлата на IBF Джоузеф Паркър, Ерик Молина, Брайън Дженинс и Александър Устинов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама