Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5833197 www.bgdnes.bg

Глоби до 5000 лева за нарушения при преместваемите обекти в Търговище advertorial icon

Изтича срокът за привеждане в съответствие с Наредбата на всички преместваеми търговски обекти и съоръжения в Търговище, напомнят от Общината. До 10 ноември, за всички, разположени в централната градска част, трябва да са изпълнени изискванията по общинските разпоредби. Те се отнасят за павилиони, машини и съоръжения, предназначени за търговия и обслужващи дейности. В категорията влизат също: маси и летни градини пред заведенията, машини за сладолед, топли или студени напитки други; увеселителни и атракционни съоръжения; сергии и маси за надомни ръчни производства; открити пазари за плодове и зеленчуци и т. н., допълват от местната администрация.

Според Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения на територията на община Търговище те трябва да имат подробна схема и/или проект на обекта, изработени от правоспособни лица. Изготвените проекти и дизайн трябва да се разгледат и одобрят от Експертния съвет по устройство на територията към Община Търговище, след което се издава разрешение за поставяне от главния архитект. В Първа зона (Централна част) в Търговище се разрешава поставянето на павилиони, само с унифициран дизайн за всеки вид, допълват от администрацията.

След изтичане на дадения срок собствениците и ползвателите на заварени преместваеми обекти в централната зона, които не са приведени в съответствие с Наредбата, ще бъдат санкционирани. За физическите лица глобата е от 300 до 1000 лева, а за юридическите санкцията е от 1000 до 5000 лева, предупреждават още от местната администрация. От там припомнят, че наредбата е публикувана на сайта на Община Търговище и е влязла в сила на 10.05.2016г.

Реклама
Реклама
Реклама