Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5833304 www.bgdnes.bg

Търсят имането на разстреляните Караджови. Спестяванията на затритата фамилия са се изпарили

Родителите на ченгето от Пловдив може да са убити за пари

Разстреляното в Пловдив семейство Караджови е било богато, но близо половин година след смъртта им никой не знае къде е имането.
"Още преди петнайсетина години са продали апартамент, а през 2008 година и земи. Въпреки това според всички свидетели са живели много бедно", обясни пред "България Днес" адвокат Зоя Тошкова, която защитава полицая Венцислав Караджов, който е задържан за разстрела на Божура и Цветан.
"Работим върху хипотеза, че е възможно те са дали парите си назаем на някого или да са били въвлечени в някаква сделка, тип пирамида. Тъй като са живели много бедно, в един момент са потърсили дълга, но някой е предпочел да не го връща", обясни Тошкова. Юристът опроверга твърдения на свидетелка, която казала, че сумата, получена от продажбата на земите, Божура и Цветан дали на сина си, за да си купи вила.
"Всъщност къщата е купена две години преди родителите да продадат парцелите", заяви адвокатът на Венцислав Караджов.
Тошкова поясни, че вече близо половин година след двойното убийство никой не знае къде са парите на разстреляните. Прокуратурата отказва да се направи проверка дали са имали банкови сметки.
Вчера Апелативният съд в Пловдив гледа искане за промяна на мярката за неотклонение на Венцислав Караджов. Той бе оставен зад решетките, въпреки че до момента не е намерено оръжието на престъплението и няма преки доказателства, че именно той е разстрелял майка си и баща си. Той единствен е имал мотив да го направи. Държавното обвинение признава, че до момента има само косвени доказателства, но според прокуратурата може да се направи предположение, че именно Караджов е извършителят.
„Не зная кой ги е убил, може да е психически лабилен човек, може да е всичко, може да е заради парите им”, каза в съдебна зала полицаят.
„Не отричам, че имах конфликти с родителите си, но по законен начин съм завел дела и им бяха наложени две възбрани на имотите. Не мога да си обясня защо родителите ми бяха толкова злобни и толкова цинично ме атакуваха. Срещу мен валяха жалби, а от записите в компютъра и телефона ми се вижда, че те ме заплашват. Нямам нищо общо с убийството, пуснете ме с по-лека мярка навън”, поиска Караджов, преди да чуе окончателното определение на съда, че ще остане зад решетките.
Според адвокат Зоя Тошкова липсата на доказателства срещу клиента й в един момент неминуемо ще доведе до освобождаването му и "ще стане голям скандал".
"Това е един сапунен мехур, който ще се спука", каза тя.
Венцислав Караджов първоначално бе задържан за 24 часа след като бе прибран в пловдивското Трето РПУ направо от службата си в Икономическа полиция. Съпругата му бе разпитвана с часове, но тя обясни, че в деня, когато според аутопсиите е настъпила смъртта на 74-годишния Цветан и 68-годишната Божура, е била цял ден с мъжа си. Пътували до Брацигово, за да си напълнят минерална вода.

Иван Залев

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама