Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5833356 www.bgdnes.bg

Криско: Влизам в киното. Гери-Никол ми е като дъщеря

Кой е той:

Кристиан Талев, по-известен като Криско, е певец, музикален продуцент и автор на песни. Той е един от най-известните родни рап изпълнители. Носител е на десетки музикални награди, участвал е в редица музикални и шоу програми. С годините трупа все по-голяма популярност, песните му стават хитове, а от скоро се е заел със задачата да създава звезди в новата си музикална компания.

- Кристиан, от скоро имате собствена музикална компания. Как решихте да я създадете? Какво ви костваше?
- През последните 1-2 години си мислех за компания, но търсех внимателно партньори и ги намерих в лицето на Кирил Киров-Кико и екипа на Facing The Sun. Искаме да намираме нови, талантливи млади хора, на които да подадем ръка и да направим българската музика още по-цветна, разнообразна и иновативна.
- Идеята ви е да работите предимно с млади изпълнители. Притеснявате ли се от конкуренцията и с какво смятате, че ще я надвиете?
- Аз не приемам музиката за състезание. Не се съревновавам и не се гоня с никой. Правя песните, които ми се слушат.
- Първият ви изпълнител Тита за дни натрупа завидна популярност. Момичето блесна с талант преди време в музикален формат. Как решихте точно нея да изберете за ваш изпълнител?
- Наблюдавах я още от формата, в който участваше. Тогава беше едва на 15 години. Знаех, че има огромен потенциал, но трябва да мине малко време. То мина и ето - сега е мой артист.
- След появата на Христина медиите гръмнаха, че това е новата Гери-Никол, а може би и по-добра. Заговори се и за това, че с Гери сте скарани. Каква е истината и ще работи ли и тя във вашата компания?
- Тита е адски талантлива, натурално красива и дисциплинирана. Щастлив съм, че вече буквално валят предложения за участия, има и големия интерес да бъде рекламно лице на какви ли не продукти. С Гери сме в страхотни отношения, щастлив съм, че написах двата й най-големи хита и успях да я направя звезда за отрицателно време. За момента съм концентриран върху Тита, но и трите заедно с Дара ги приемам като мои дъщери.
- Последно направихте песен за фолкпевицата Галена, която стана хит. Това изненада много ваши фенове, всеобщо мнение е, че не таите добри чувства към попфолк изпълнителките. Бихте ли работили с още от тях?
- Това не е жанрът, който бих си пуснал да слушам. Казвал съм, че не бих направил дует с фолкартист. Има няколко имена в този жанр, които са големи професионалисти, и едно от тях е Галена. Именно затова се съгласих да й направя поп песен. Бих работил пак с нея.
- Покрай работата с артистите в компанията ви ще оставите ли вашите лични проекти на заден план? Подготвяте ли нови парчета?
- О, не. Подготвям новата си песен за началото на 2017 г. Имам чувството, че сега започвам. Предстоят големи тупалки.
- Музикалната компания е поредната голяма крачка в кариерата ви. С какво смятате да продължите?
- Мисля да развивам компанията не само в музикалната сфера. В един момент ще навлезем в киното. Но има време, едно по едно.
- Казвате, че песента "Още един танц" е повлияна от нещо специално за вас. Влюбен ли сте?
- "Още един танц" има огромна стойност за мен, защото отключи едни емоции, които не бях изпитвал до сега. Нещо много първично, чисто и логично. Написах тази песен, повлиян от лични преживявания, буквално за 3 дни. Тя просто се изля като музика и текст. Бях на морето и нямаше как да отида до София, за да я запиша. А не мога да записвам в което и да е студио или с различен саунд инженер. Затова... преместихме студиото до морето за един запис. На въпроса дали съм влюбен, ще отговоря с цитат, който видях в края на едно видео на Слави Трифонов: ДВсичко, което прави един мъж, е заради блясъка в очите на някоя женаУ.
- След раздялата с Ася Капчикова като че ли тя беше човекът, който говореше повече за отношенията ви. Успяхте ли да запазите приятелския тон помежду си?
- Да, разбира се. Ася е много интересен човек, раздялата ни беше цивилизована и зряла. Запазихме си приятелските отношения.
- Ако нещо ви откаже от музиката, с какво друго бихте се занимавали?
- С недвижими имоти примерно.
- Съжалявате ли някога за нещо?
- Не! Всичко, което е станало, е трябвало да се случи, за да доведе до следващи събития или да предотврати други. Важното е да не стоим на едно място. На пауза нищо няма да ни се случи. Освен това трябва да рискуваме!
- Кое е последното най-щуро нещо, което направихте?
- Внезапното пътуване до Дубай, в което въвлякох и най-близките ми приятели. Изнудих ги да си разбутат графиците и да дойдат с мен, за което им благодаря много. Ние не бяхме на почивка, а на мисия и покрай нея заснехме и видеото на "Още един танц".

Ина ИЛИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама