Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5833547 www.bgdnes.bg

Не искат Ники М. в националния

Неприятна изненада получиха голяма част от българските национали. Особено вратарят Владислав Стоянов. За мача с Беларус на 13 ноември новият селекционер Петър Хубчев повика в състава Николай Михайлов, който дълго време не попадаше в отбора. "България Днес" разбра, че много от играчите са против връщането на сина на президента Борислав Михайлов, който след няколко месеца без отбор в момента пази за 14-ия във втора турска дивизия "Мерсин". От години Михайлов не се разбира с голяма част от отбора начело с конкурента си Владислав Стоянов и капитана Светослав Дяков. Ники и Стоянов са израснали заедно във футбола, но в последните години отношенията им далеч не са най-добрите. Вратарят на "Лудогорец" бе бесен, след като Михайлов бе предпочетен за титуляр в мача с Италия, завършил 2:2 през март миналата година. По това време Владо бе в страхотна форма, бе избран за Футболист на годината, но въпреки това остана резерва. Тогава Михайлов имаше вина и за двата гола на "скуадра адзура". След мача Ники М. отговори троснато на въпрос какви са отношенията му със стража на "Лудогорец": "Аз също съм бил вратар номер 1 и футболист номер 1 - напрежение няма, това е решение на старши треньора и на треньора на вратарите. Гласували са ми доверие, аз съм излязъл и съм дал всичко. Винаги се опитваме да търсим под вола теле." А преди двубоя пожела на Владо "да е жив и здрав", щом е в по-добра форма от него.
Сега отново Стоянов е силно притеснен за мястото си на вратата. Още повече че стражът на "Лудогорец" далеч не е в най-добрата си форма напоследък, което особено си пролича при загубата с 0:6 от "Арсенал" в Шампионската лига. И има голяма вероятност Михайлов да застане на вратата в предстоящата квалификация с Беларус за сметка на Стоянов. Обикновено повиквателните за Ники често стават повод за напрежение в националния отбор. За голяма част от фенове, медии и футболисти попадането на Михайлов в състава има просто обяснение - натиск от страна на баща му и налагане в състава с надеждата за трансфер.
От началото на сезона Ники поне е титуляр в клубния си отбор, но засега неговото представяне и това на "Мерсин" е повече от отчайващо. Според статистиката Ники е най-слабият вратар във втора турска дивизия. Стражът на "Мерсин" е допуснал общо 21 гола в 7 мача от първенството и още 5 в турнира за купата на страната. Това означава, че Михайлов получава средно по 3,25 попадения в една среща. "Мерсин" има най-много допуснати голове от всички отбори във втора турска дивизия - с 2 повече от последния в класирането "Манисаспор". Тимът на Михайлов е на 14-о място в класирането от 18 отбора с актив от две победи, едно реми и пет загуби. Целта на отбора този сезон е да се спаси от изпадане при аматьорите. В последния мач синът на Боби пусна 4 гола за 16 минути в домакинския мач срещу трудно произносимия отбор "Баликеширспор". В този мач хеттрик на Михайлов вкара камерунският анонимник с екзотичното име Бакаменга Бакаменго.
Завръщането на Михайлов в националния бе подготвяно от доста време. "България Днес" предвиди още през септември, че това ще се случи, когато начело на отбора все още беше Ивайло Петев. На високо ниво е решено това да не става за обречените мачове с Франция и Швеция, а за този с по-непретенциозния Беларус в София, в който националите не би трябвало да допускат голове без значение кой е вратарят. Така нищо чудно Ники отново да бъде върнат в титулярния състав за ужас на българските фенове. Те едва ли ще са много на стадиона срещу Беларус и Михайлов може и да се размине с мощните освирквания на публиката.
Самият Михайлов напоследък не е на футболна вълна, а повече мисли за новия си бизнес. Ники става представител у нас на известна модна марка и отвори магазин в мол. Не пропусна и да се похвали колко добре си живее в Турция. "В Мерсин живея в къща с шест спални, голям двор и басейн заедно с персонала, който работи за мен. Не робувам на марки дрехи, но пазарувам само в Милано и Париж."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама