Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5833961 www.bgdnes.bg

Радев призова студентите да имат смела позиция и да искат промяна (обзор)

Управляващите не защитавали интересите на страната, като одобряват споразумението СЕТА

“Не се притеснявайте да имате смела позиция, да искате и да променяте. България има нужда от промяна и от активност. Вие ще изведете страната на достойно място в световната политика, икономика, култура, където ни се полага да бъдем.” С тези думи се обърна към студентите кандидатът за президент, подкрепен от БСП, ген. Румен Радев. Той участва в кръгла маса с участници в “Студентския клуб на политолога” към СУ “Св. Кл. Охридски”.

Реклама

Радост, че все още много млади българи остават в страната, за да завършат образованието си и да работят, изрази Радев. И поиска държавата да помогне на тези млади хора, като прави връзка между реалната среда в икономиката и образованието, а търсените специалности се стимулират със стипендии от бизнеса. Радев щял да включи повече млади хора в администрацията на президентството, които да израстват в нея.

“Достигнах до върха на своята йерархия. Моментът, в който осъзнах, че важните решения в моята област се вземат на територията на политиката, ме амбицира да вляза в нея и да търся решения на важните проблеми”, заяви Радев.

“Премиерът Борисов гледа на изборите като на зависимости, затова издигна партийна кандидатура. Аз не приемам изборите като сделки между партии и разни кръгове. Това не е демократично съществуване на държавата ни”, заяви пък Радев на срещи с избиратели в Девин. Той разкритикува решението на правителството за споразумението с Канада. “Никой не иска децата ни да се хранят с вносно месо с ГМО заради визи”, каза той. България не трябвало да е абсолютно зависима от чужди корпорации, което щяло да се случи с подписване на споразумението.

За спешно свикване на КСНС заради мигрантската криза призова пък Илияна Йотова. Кандидатът за вицепрезидент отбеляза рождения си ден в срещи с избиратели в Ямболска област.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама