Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5834162 www.bgdnes.bg

Шестима души на съд заради снимките с голите гърди на херцогиня Катрин

Шестима журналисти, фотографи и медийни босове отиват на съд във Франция за нарушаване на личния живот на херцогинята на Кембридж Катрин във връзка с публикации на нейни снимки с голи гърди през 2012 година, предаде Франс прес, цитиран от "Дарик". 

Главната редакторка на сп. "Клоузър", президентът на пресгрупата "Мондадори", собственик на изданието, директорът на "Прованс" и фотограф от този регионален всекидневник, както и двама фотографи от френска агенция ще се явят пред съда с обвинения за нарушаване на личния живот на кралската особа и за съучастничество.

Регионалният вестник "Прованс" публикува снимки на херцогинята на Кембридж по бански на своята първа страница в броя си от 7 септември 2012 година. Една седмица по-късно, фотографии на Катрин с голи гърди се появиха в седмичното сп. "Клоузър. 

Кралската особа беше заснета да прави слънчеви бани на един балкон в частно имение в южната част на Франция, където изкарваше ваканцията заедно със съпруга си, принц Уилям.

Тогава ръководството на "Прованс" отрече фотографка на вестника да е автор на снимките. Топлес кадрите след това се появиха и в други европейски издания, сред които и италианското "Ки", също собственост на "Мондадори". Същите фотоси видяха бял свят в шведско и датско списание за знаменитости.

Кралската двойка тогава подаде иск за разкриване на папараците, заснели кадрите. Началото на съдебния процес трябва да се състои в рамките на 2017 година, припомня агенцията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама