Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5834520 www.bgdnes.bg

Трайчо Трайков: Бях репортер при Иво Прокопиев

Двата месеца в "Пари" и "Банкер" били най-тежки за бъдещия министър и кандидат-президент

Аз много бих искал премиерът да разкаже как контактува с хора като г-н Прокопиев“, каза кандидатът за президент Трайчо Трайков пред телевизия ВiT. Бившият министър от първия кабинет на ГЕРБ, когото Бойко Борисов посочи като предложение на Иво Прокопиев, всъщност бил репортер при издателя.

Реклама

Кандидатът за президент разказа, че преди да стане министър с него се свързал Симеон Дянков, с когото са били колеги в икономическия институт. „Той ми каза, че трябва да се видим с Бойко. Говорихме 5 минути, така получих предложение за поста.

Говорихме в сградата на Столичната община.

С Иво Прокопиев се запознахме години по-рано, когато видях обява в икономическия институт, че се търсят икономически репортери.

Това се случи през 1991 г. Иво беше началник на отдела на икономическите репортери във вестник "Пари".

Поработих няколко седмици. Казаха ми, че правят нов вестник – „Банкер“. Имаше няколко дни сухи тренировки. В първия брой на първа страница, аз написах челото на вестника. Беше анализ на бюджета. Опитах се да си уредя интервю с тогавашния заместник-министър Димитър Костов, но не успях“, спомни си Трайков за първата среща с Иво Прокопиев.

Той е категоричен, че тези два месеца, в които е работил като журналист, са били най-напрегнати в живота му. „Стори ми се, че журналистиката е ужасно най-стресиращата професия на света, абсолютно по-ужасно от министър. Тези два месеца бяха най-стресиращото време от живота ми“, призна Трайков.

Реклама
Реклама
Реклама