Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5835293 www.bgdnes.bg

Огнена омраза срещу "Агресия"

Поредната атака срещу семейството на убития моден бос Александър Антов

Магазин в центъра на София бе подпален - нова атака срещу семейството на убития моден бос Александър Антов, научи „България Днес“. Клиенти и служители на "Агресия" бяха събудени вчера сутринта от новината, че на пъпа на София е бил подпален магазинът на прочутата марка.
В момента компанията на модния бос Александър Антов, който беше убит, работи с известни марки за Европа. Според разследващи магазинът е бил умишлено опожарен. Малко след 5 часа маскиран мъж чупи с камък една от витрините на ул. "Алабин" и мята бутилка със запалителна течност. След бърза реакция на охраната пламъците са потушени за 2-3 минути. Пристигналите на място ченгета не пожелаха да коментират версиите за атаката и евентуалните заподозрени.
Коментар отказа и дъщерята на Александър Антов, която наследи модната империя след разстрела му на 8 януари тази година.
"Съдбата ни изпраща изпитания, за да провери колко сме силни! След загубата на баща ми тази година за нас се превърна в година на изпитания и трудности. Александър Антов ни научи да се борим, да се справяме, да работим и да се подкрепяме като едно семейство - семейството на „Агресия“. Ще продължим заедно да се борим!", написа Мая във фейсбук.
Основната версия за палежа е, че някой много държи "Агресия" да излезе от модния бизнес. След смъртта на Александър Антов дъщеря му Мая е успяла да мобилизира целия екип да завърши успешно преговорите с банката кредитор и да получи големи поръчки на едни от най-известните модни компании в света.


Единственото, което напомня, че все още не е открит извършителят на убийството на баща й Антов, е дискретната охрана, с която се движи Мая. Разведената млада жена прекарва цялото си време във фабриката в квартал "Илиянци".
Според разследващи почти всички близки и сътрудници на Александър Антов доброволно са поискали да седнат на детектора на лъжата, за да бъде отхвърлено всяко съмнение, че човек край него е замесен.
Все още не е потвърдена от МВР информацията, че единственият, който е отказал детектор на лъжата, е бившият му зет. Както е известно, той успя да извади "Агресия" от основния й офис на бул. "България" и вече той е собственост на друга компания.
Близки на Мая споменават, че дъщерята на Александър Антов живее и работи с мисълта, че разследващите все пак ще открият кой е убил баща й.
Александър Антов изненада всички след смъртта си, че е имал финансови проблеми, за което не е споделял с нито един от прочутите си клиенти, сред които има премиери, президенти и министри.
"А кой в България, който прави производство, не е изправен пред подобни финансови проблеми", попита реторично вчера негов служител. В екипа на "Агресия" са потресени от огнената омраза срещу успешната марка.

Трима свитнали шефа

Трима килъри са участвали в покушението срещу Александър Антов. Това става ясно от огледите на местопрестъплението и събраните доказателства. След близо година разследване ченгетата нямат и следа за самоличността им.
Ясна е единствено хронологията на екзекуцията. Антов е бил причакан да излезе в гората край софийското село Бистрица, за да разходи кучето си. След като фигурата му излиза от обсега на десетките камери по улицата, е разстрелян в гръб от разстояние. Стрелецът е използвал заглушител и е повторил изстрела в тила, за да е сигурен, че бизнесменът е ликвидиран. След това килърът с двама свои помагачи мести трупа в гората. Тримата заличават следите и изчезват с паркирана наблизо кола.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама