Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5835726 www.bgdnes.bg

Германски инвеститор спечели търга за продажба на имоти за предприятие в Търговище advertorial icon

Община Търговище иска публично обсъждане на инвестицията

„Реди Гармънт Технолоджи България“ ЕООД ще бъде собственик на трите поземлени имота до кв. „Запад“ 2, в близост до Военното окръжие, които бяха продадени на публичен търг с тайно наддаване в Община Търговище. Фирмата бе единствен участник в търга и го спечели за сумата от 555 001 лв. без ДДС. Предстои сключване на договора за продажба и плащане на цената, съобщават от Общината.

За да реализира намеренията си, фирмата трябва да извърви всички процедури по съгласуване и одобряване на инвестиционния проект, заложени в българското законодателство. Тя трябва да подаде уведомление за инвестиционното си предложение до кмета на общината и до директора на РИОСВ – Шумен. Това е регламентирано в Наредбата за условията и реда за извършване оценка на въздействието върху околната среда. След разглеждане на предоставената информация и документация, компетентният орган (РИОСВ) се произнася със становище за необходимостта от оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) и е възможно да бъде възложено изготвяне на доклад по ОВОС. По инициатива на Община Търговище ще се проведе и обществено обсъждане, за да се обяснят в детайли производствените процеси и технологии и гражданите да получат информация и за екологичните параметри на инвестицията, уточняват от администрацията.

При издадено окончателно разрешение се преминава към проектиране и одобряване на инвестиционен проект, разрешение за строеж и последващо въвеждане в експлоатация на обекта по реда на ЗУТ. Целият процес се следи от редица институции, които съблюдават спазването на всичките закони и нормативни документи.

Едноличен собственик на капитала на „Реди Гармънт Технолоджи България“ е „Др. Бок Индустрис АГ“ - Германия. Дружеството извършва услуги, свързани с конфекция и текстил, продажба и дистрибуция на строително-монтажни услуги, инвестиране и контрол в строителството, посреднически и консултантски услуги. Инвестиционните му намерения са за изграждане на предприятие за обработка на текстил и готови облекла, чиято разгъната застроена площ ще бъде около 4 000 кв. м. Инвестицията щe бъде в размер на 8 млн. лв. и предвижда разкриване на 150 работни места, съобщават от общината в Търговище.

Реклама
Реклама
Реклама