Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5836541 www.bgdnes.bg

Още по-силен трус от 6,4 люшна Италия

Втори, по-силен трус с магнитуд 6,4, бе регистриран на 71 км източно от Перуджа, съобщи Ройтерс. Малко по-рано тази вечер земетресение с магнитуд 5,4 разлюля Централна Италия.

В епицентъра в Кастелсантанджело сул Нера с население 318 души в провинция Мачерата, област Марке, има разрушения, но към 20,30 ч местно време няма данни за жертви.

Реклама

"Има срутвания, но нямаме данни за жертви и сме на тъмно под пороен дъжд, очаквайки Гражданска защита да ни докара прожектори", съобщи кметът Мауро Фалкучи.

Другите общини в района на епицентъра са Висо (1200 жители) и Усита (441 жители) в провинция Мачерата, както и Пречи (752 жители) в провинция Перуджа на областта Умбрия.

Земетресението е усетено в Рим, Лакуила, Перуджа, Флоренция, Арецо, Неапол, Казерта и Терни. На редица места е прекъснато снабдяването с електричество. Много жители на Рим излязоха на улиците, но няма данни за пострадали граждани и сгради.

Според сеизмолога Алесандро Амато от Националния институт по геофизика и вулканология трусовете имат връзка с по-тежкото земетресение, което стана на 24 август.

"Има разрушения, но на сгради, които бяха вече пострадали. Правим обиколка на територията, но не би трябвало да има жертви. Пробуди се обаче страхът след този нов трус", сподели Серджо Пироци, кмет на Аматриче - една от най-пострадалите през август общини.

Реклама
Реклама
Реклама