Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5837276 www.bgdnes.bg

Слави блокира Орлов мост

Концерт-митингът на Слави Трифонов ще блокира движението на Орлов мост за цяло денонощие.

Събитието, обявено като митинг-концерт в подкрепа на референдума, иницииран от „Шоуто на Слави, ще се проведе на 29 октомври от 19 часа. Входът е свободен.

Мястото е бул. „Цариградско шосе" в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. „П. К. Яворов". Сцената ще бъде разположена веднага след „Орлов мост", с лице към хотел „Плиска".

Реклама

Преди 26 години, на 7 юни 1990 г. на същото място се проведе огромен митинг, организиран от СДС. Той остана в историята като най-големият.

С безопасността на концерта на Слави Трифонов е ангажирана цялата Столична полиция. Взети са мерки срещу евентуални терористични атаки и всякакви безредици. Ще има 22 пропусквателни пункта.

Трафикът в София ще бъде затруднен заради предвидените ограничения в движението. Всички подходи по "Цариградско шосе" от страната на ул. "Иван Асен" ще бъдат блокирани. Живущите около локалното платно по Цариградско трябва да преместят автомобилите си. В противен случай ще бъдат репатрирани.

От полунощ в петък срещу събота се затваря участъкът от Орлов мост до алея "Яворов" заради изграждането на сцената за събитието.

Движението по булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" ще бъде преустановено през целия съботен ден. Цариградско шосе да бъде затворено до алея "Яворов". Ако се окаже обаче, че зрителите са повече, е възможно автомобилите да бъдат отбивани още на кръговото кръстовище на 4-ти километър.

Ето подробно кои са затворените участъци:

Преустановява движението на пътни превозни средства както следва:
- от 00:15 часа на 29.10.2016 г. до 08:00 часа на 30.10.2016 г. по бул. „Цариградско шосе" между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. „П. К. Яворов";
- от 12:00 до 24:00 часа на 29.10.2016 г. по бул. „Цар Освободител" между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. „Васил Левски";
- от 15:00 до 24:00 часа на 29.10.2016 г. по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" между ул. „Ген. Гурко" и ул. „Оборище" и по локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе" между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. „П. К. Яворов".

Поради интензивното придвижване на граждани движението по ул. „Цар Иван Асен ІІ" в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. „Георги Марков" ще бъде затруднено, а при необходимост и преустановено.

Има промени в разписанието и на градския транспорт, който се придвижва по посочените маршрути.

Реклама
Реклама
Реклама