Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5837558 www.bgdnes.bg

В Пазарджик ще решават за пенсия на вдовицата и шестте деца на жестоко убит мъж

Oбщинският съвет в Пазарджик ще обсъжда отпускането на персонална пенсия на вдовицата и шесте малолетни деца на жестоко убития Йордан Асенов от местното село Братаница.

44-годишният мъж изчезна на 6 декември 2015г. след като събирал царевица с две от децата си на нива, собственост на кмета на Братаница. На мястото пристигнал синът на кмета Васил Спасов със свой работник, които пребили Йордан и го откарали с колата си. Трупът на изчезналия бе открит през февруари, т.г., в напоителния канал на Братаница.

За убийството му са обвинени Васил Спасов и приятелите му Георги Николов и Илиян Найденов, срещу които върви процес в окръжния съд на Пазарджик. Вдовицата на убития Гина Асенова е подала искане за персонална пенсия за себе си и шестте си деца, които са на възраст от 3 до 13 години, след като им е била отказана наследствена. За това е било необходимо убития Йордан да е имал 5-годишен осигурителен стаж, от които действителен за 1.5г. , но документи за подобно нещо няма. Въпреки това според Кодекса за социално осигуряване наследниците му имат право на персонална пенсия. В исковата молба не е посочен размерът на пенсията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама