Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5837746 www.bgdnes.bg

Тонев остана сух

Природните стихии, които вилняха в Италия в сряда вечерта, доведоха до прекъсване на някои от мачовете в серия "А". Земетресения и потопи съпътстваха изминалия 10-и кръг и изправиха феновете по трибуните на нокти.
Срещата между "Пескара" и "Аталанта" беше спряна за няколко минути заради силния трус, който разлюля Апенините. Впоследствие стана ясно, че земетресението с магнитуд 5,4 по Рихтер е разлюляло Централна Италия около 19 часа местно време. Теренът започнал да се клати в 31-вата минута на срещата и реферът веднага надул свирката. Заради бедствието жителите на Пескара и съседните градове масово напуснаха домовете си в паника. Все пак двубоят бе подновен, а домакините загубиха с 0:1 с гол на Матиа Калдара от "Аталанта" в 60-ата минута.
В същото време прекъснат бе и двубоят "Фиорентина" - "Кротоне" заради истински потоп, излял се над град Флоренция. Бруталният дъжд започна в 18-ата минута на мача. След това близо час играчите на двата отбора изчакваха в съблекалните природната стихия да отмине.


Наводненият терен стъписа домакините и те бяха на крачка от голям резил. Все пак късен гол ги спаси от загуба. Диего Фалчинели изведе гостите напред, а 5 минути преди края защитникът Давиде Астори изравни. Българският национал Александър Тонев остана напълно сух в потопа, тъй като цял мач търка резервната скамейка и така и не влезе в игра. В дербито на кръга "Ювентус" прасна "Сампдория" с 4:1.
"Важно бе да започнем мача агресивно. Радвам се, че Марио Манджукич вкара, а Гонсало Игуаин също изигра силен мач", заяви треньорът на "бианконерите" Масимилиано Алегри.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама