Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5837924 www.bgdnes.bg

Двама биха с юмруци председателя на БХК Красимир Кънев пред столичен хотел

Председателят на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев е бил нападнат тази сутрин пред столичния хотел "Радисън", съобщават от организацията. Двама го удряли с юмруци по лицето и по главата, след което избягали по ул. "Цар Шишман". След нападението Кънев се обадил на 112.

От МВР казаха пред "24 часа", че на мястото незабавно е изпратен патрул на полицията. Поканили го да тръгне с тях из квартала, за да познае биячите, но той отказал. Насочили го към полицейското управление, за да пусне жалба. Извършителите се издирват по сигнала на Кънев на 112.

Реклама

"БХК остро осъжда нападението над председателя си и призовава да се предприемат незабавни мерки за разкриване на извършителите, включително в най-кратък срок властите да набавят записите от камерите на мястото на инцидента и по пътя на бягство на нападателите.

БХК стои срещу всякакви прояви на насилие. През годините служители на организацията многократно са били обект на тормоз и закани заради работата си в защита правата на човека в България, но до момента не се беше стигало до физическо посегателство", се казва в в прессъобщение, разпространено от БХК.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама