Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5840437 www.bgdnes.bg

Иво Прокопиев плаши “Канал 3” с “компетентните органи”

Не приемаме да бъдем ограничавани в желанието

да информираме, отговориха от телевизията

Бизнесменът и издател Иво Прокопиев заплаши “Канал 3” с полиция, съобщи телевизията на сайта си. До заплахата се стигна, след като екип на медията се опитва да му вземе интервю два поредни дни. “Още вчера сутринта г-н Прокопиев бе поканен официално на интервю в удобен за него ден и час. Секретарката му пое ангажимент да върне обаждане”, обясниха от телевизията. Вместо това обаче в “Канал 3” получават писмо, подписано от Боян Бакърджиев - мениджър “Връзки с обществеността” в “Алфа Финанс Холдинг” АД.

“С настоящето бих желал да ви уведомя, че към настоящия момент г-н Иво Прокопиев не желае да дава изявления или отговаря на въпросите на вашата медия “Канал 3”. В тази връзка ви моля незабавно да наредите изтеглянето на снимачния екип на телевизията, който втори ден е пред сградата на ул. “Шейново” 7, пише в писмото. Накрая то завършва със заплаха: “В случай че не изтеглите снимачните екипи, ще бъдем принудени да се обърнем за съдействие към компетентните органи.”

Реклама

Телевизията отговори на бизнесмена също с писмо. “Канал 3” ще продължи да търси отговори от вас, въпреки очевидното ви нежелание да ги давате. Самият вие като издател, който винаги е претендирал, че вашите медии спазват етичните стандарти и са радетели за свободата на словото, трябва да знаете, че няма забранени теми и въпроси. Дори когато те засягат самия вас.”

От медията обясняват още, че не приемат да бъдат заплашвани и ограничавани в желанието си да информират зрителите. “Вашите действия ни подсказват единствено, че явно има от какво да се притеснявате и ние сме на прав път”, се казва в писмото. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама