Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5840640 www.bgdnes.bg

Ген. Радев ще работи за сигурност и духовност (обзор)

Такива възпитават въоръжените ни сили, каза генералът

Ще работя за сигурност и духовност, каквито възпитават българските въоръжени сили. Без тях няма да има и икономически напредък.” Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, пред представители на Съюза на сержантите и офицерите от запаса.

“Всички искаме България да се оттласне от дъното, където се намираме в момента, и на ЕС, и на НАТО”, допълни Радев. Трябвало да си поставим високи амбициозни цели, за да стигнем поне средата на европейската фамилия. “Това означава повишено благосъстояние, като стандарт и качество на живот. Но политиците ни забравят, че спойката, която ще ни обедини, е сигурност и духовност”, каза той.

Реклама

Според кандидата за президент най-големият проблем за състоянието на въоръжените сили днес е неглижиращото и пренебрежително отношение на политическата върхушка към проблемите им. Затова армията е демотивирана и хората продължават да напускат, каза Радев.

Генералът определи като невъзможна идеята за връщане на наборната служба към момента.

“Все по-ясно се очертава желанието на българския народ за промяна. От тези президентски избори нататък се очаква да се изпълни една мечта - мечта за друга България и за друг стандарт на живот на хората. Мечта за една държава - равностоен партньор в ЕС, която знае своя интерес и умее да го отстоява.” Това заяви пък кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова на среща със симпатизанти в Крумовград. Тя очерта най-тежките проблеми на България - социалната, демографската и бежанската криза. И обяви, че това са и предизвикателствата пред нея и ген. Радев, а основният ѝ приоритет е защитата на националните интереси.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама