Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5903606 www.bgdnes.bg

Сбогом,Фелипе!

Жестока трагедия отне живота на Фелипе Машадо, който стана шампион с ЦСКА през 2008 г., и още 75 души на борда на самолет, пътуващ от Боливия за колумбийския град Меделин.
Машината, в която се намира целият отбор на бразилския "Шапекоензе", се разбива в планинска местност. Като по чудо има шестима оцелели. Жив e вратарят Джаксън Фолман, както и защитникът Алан Рушел. Един от масажистите, както и две стюардеси също успяват да се измъкнат от летящия ковчег. Такива бяха новините до вчера вечерта.
"Не мога да повярвам, че го няма - каза през сълзи един от най-близките приятели на Машадо, бразилският футболист Маркиньос. - Току-що говорих със съпругата му Алини. Тя не може да спре да плаче. Двамата имат прекрасна дъщеря, която се казва Антонела. Трудно ми е да опиша чувствата, които ме притискат в момента. Днес (б.р. - вчера) имаме мач с "Локомотив" (Пловдив). Не съм сигурен дали ще бъда в състояние да играя..."
"Шапекоензе" пътува за финален мач за Купа Судамерикана срещу "Атлетико Насионал". Двубоят трябваше да се играе днес.
По първоначални данни катастрофата е станала, след като горивото на самолета е свършило. Това съобщи кметът Елин Оспина на близкото градче Ла Сеха. Машината е излетяла от Сао Пауло в Бразилия и е направила спиране в Санта Крус де ла Сиера Боливия. Самолетът е изчезнал от радара в близост до върха Ел Кордо е местността Ла Унион около 22 часа местно време. Машината е паднала в планинска местност извън града, което е затруднило спасителните операции.
Съвсем наскоро с нея е летял и аржентинският национален отбор с Меси в състава.
Загиналият Фелипе Машадо завинаги остава в сърцата на тези, които обичат ЦСКА. Той отбеляза победния си гол във вратата на "Левски" на 2 декември 2007 г.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама