Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5911352 www.bgdnes.bg

Певицата Ива Давидова: Елица Тодорова ме окраде!

Народната певица Елица Тодорова (известна като дуетната половинка на Стоян Янкулов-Стунджи) грубо е откраднала идеи и визия от колежката си Ива Давидова! Това твърди пред "България Днес" Давидова, която е разочарована от действията на изпълнителката.


"Благодаря на Елица, че очевидно следи дългогодишния ми труд и умело копира визията ми и сюжети от видеоклиповете ми едно към едно. За почти 15 години на професионалната сцена се научих, че един артист трябва да е новатор и винаги различен в песните и видеоклиповете си", коментира Давидова. И допълни: "Става ми жал, когато виждам колеги като Елица да са творчески безсилни и да крадат от чуждия труд. От друга страна, егото ми е добре погалено, като една уж по-известна певица плагиатства от млада певица".

Реклама


Ощетената изпълнителка подкрепи твърденията си и с няколко доказателства. Тя предостави снимка, на която е с четническа носия през 2016 година. На друг фотос се вижда, че Елица Тодорова е със сходно облекло, но годината е 2016-а.
Спорните моменти не спират дотук. "Освен че следва линията в облеклото ми, е почерпила идеи и от видеоклиповете ми през годините", каза още Давидова.
В два нейни видеоклипа - "Мари, Марийко" (2013 г.) и "Айде, Яно" (2014 г.), има впечатляващо огнено шоу, което придава допълнителен колорит на клиповете. Случайно или не, във видеото "Пушка пукна" (2016 г.) на Елица има също огнено шоу, което поразително прилича на това на нейната колежка.


"В музикалната гилдия и в обществото за толкова години съм си създала едно добро име и се радвам на уважение и обич. Имам много почитатели, верни във времето, и съм обичана певица. Затова пожелавам на Елица още дълги години творческо вдъхновение чрез мен и уважението, на което аз се радвам!", заяви Давидова, като открито демонстрира, че е над нещата и почитателите на народната музика могат ясно да разграничат оригинала от копията.


Елица Тодорова изгря в публичното пространство, след като в дует със Стунджи през 2007 г. участваха на "Евровизия". Тогава завършиха на 5-о място, което и досега остава най-високото класиране на страната ни.

"Не мога да коментирам нещо, с което не съм запозната. Трябва първо да видя за какво става въпрос и едва тогава ще дам позицията си. Програмата ми е прекалено натоварена и сега не мога да отделя време. Ива Давидова познавам единствено от общите ни участия", коментира пред "България Днес" Елица Тодорова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама