Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5922134 www.bgdnes.bg

Близките на Ларс спасяват друг изчезнал

Семейството на изчезналия у нас германец Ларс Митанк ще помогне на друг човек да намери своите близки. В същото време в помощ на издирването на немския турист са получени сигнали за нови следи, голяма част от които от нашата страна.
Както "България Днес" съобщи преди няколко дни, семейството на Ларс Митанк бе обнадеждено от получена снимка на човек, лежащ в болницата на град Порто Вельо в Амазония, че може би става дума именно за немеца. Въпреки че човекът на кадъра бе силно брадясал и с дълга коса, стотици хора, включително и най-близките на Ларс, бяха убедени, че приликата е поразителна. Мъжът в клиниката в бразилския град обаче е бил намерен без документи и в безсъзнание. Веднага от Германия е била изпратена молба до лекарския персонал да се направят всички възможни изследвания, които да покажат дали става въпрос за Ларс Митанк. От резултатите неговите роднини и приятели обаче останали разочаровани. Кръвната група се оказала различна от тази на Ларс, както и цветът на очите на човека в Порто Вельо.
Близките на изчезналия германец разпространиха изявления, в което се преплитат разочарованието и надеждата им. Те обявиха, че ще направят всичко възможно да разпространяват снимката на лежащия в Бразилия, за да помогнат на семейството му да се прибере вкъщи най-късно до Коледа. В същото време огромният интерес към евентуалното откриване на Ларс в Амазония им показал, че хората не са го забравили. Те съобщиха, че тези дни са получени огромно количество сигнали с евентуални нови следи около изчезването на Митанк. Много от тях идват от България или от наши сънародници по света. Най-големи надежди се крепят на данни за приличащ на Ларс човек, който живеел като клошар в Австрия. Натам е тръгнал детектив, който ще се опита да открие мъжа и да установи дали наистина става въпрос за Ларс.


Сагата с издирването започна през юни 2014 година, когато Митанк пристига у нас с бивши съученици. 28-годишният тогава мъж прекарва седмица в Златни пясъци и както много други свои сънародници участва в така наречените алкохолни турове из заведенията в комплекса. Попада в местен бар, където гледа футболен мач. Като фен на "Вердер" той се скарал и сбил с привърженици на "Байерн". След удар било спукано тъпанчето на лявото му ухо. Заради травмата лекарите съветват германеца да отложи обратния полет. Приятелите му заминават на 7 юли към Германия, а младежът се настанява в хотел във Варна, където прекарва част от вечерта. Посред нощ Ларс се обажда на майка си и твърди, че го преследват четирима фенове на "Байерн", които го наричали "бременска свиня" и "нацист". Ларс мистериозно обяснил, че се е скрил на "сигурно и високо" място.
За последно записи от охранителните камери са запечатали как младежът крачи нервно из варненското летище. Минути след това Ларс се втурва да бяга навън. Оттогава е в неизвестност.
В търсенето на Ларс е ангажирана една от най-големите детективски агенции в света - "Гютих".

Иван ЗАЛЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама