Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5924618 www.bgdnes.bg

Мария Гроздева: Щях да ги застрелям!

Апаши ограбват бг звезди

Родните знаменитости са най-апетитната плячка

Христо ГЕНАДИЕВ

Политици, актьори, музиканти, модели, танцьори! Това са новите печеливши попълнения в т.нар. таргет лист на родните ни апаши. Освен домовите кражби на обикновените българи, които попадат в графата "минимална работна заплата" на обирджиите, бонусите през 2016 г. апашите получиха от всенародните любимци. За всичко обаче си има логично обяснение. Известните личности са лесно разпознаваеми, а заради популярността и славата, в която са облечени, често представляват и апетитна плячка, споделят криминалисти. Те са на мнение, че обирите всъщност са спонтанни. Престъпниците случайно засичат на улицата някой от телевизията, проследяват го до дома му и на следващия ден запретват ръкави и се надяват на солиден улов.
Последният случай е от преди два дни. На мушката този път се оказа двукратната ни олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева. За обира съобщи самата тя на личната си страница във Фейсбук. От публикацията й става ясно, че взломът е станал малко след 19 часа.
"Как е възможно? В каква държава живеем? Докато сме си вкъщи, влизат и грабят. Имали са късмет, че не сме се засекли. Стрелям без предупреждение, па нека ги лежа после, мамицата им крадлива", пише гневно Гроздева, която има 5 олимпийски медала. Ето и част от другите подобни ужилени знаменитости през изтичащата година.

Госпожа Стихийно бедствие

Всенародната любимка Стоянка Мутафова се прости с пари и бижута между 26 и 31 май. Докато актрисата и дъщеря й Мария Грубешлиева-Муки били в Германия, бандюгите опоскват дома им. Апашите успяват да свият немалка сума спестявания, както и голямо количество златни накити. Ченгетата са категорични, че криминалните типове са следили поне седмица Стоянка и Муки. Така разбрали, че тя е на гастрол в Германия и няма никой в дома й, който се намира в столичния кв. "Лозенец". Те разбили дограмата и нахлули в жилището през прозореца, след което се оттеглили без никой от съседите да ги усети. Чак след като Стоянка и Муки се прибрали, разбрали какво е станало.

Реклама

Анахид Тачева повярва на ало измамници

Познатата на всички българи тв легенда и съпруга на Коста Цонев Анахид Тачева също стана жертва на наглеците. Телефонни измамници успяха да заблудят Тачева, която им даде над 10 000 лева в пари и бижута - 4000 лева, 1300 долара и 650 паунда. Предостави им и 2 масивни златни гривни, 5 златни пръстена със скъпоценни камъни, перлени огърлици и обеци. На 8 ноември Тачева получава две обаждания. Във второто мъжът се представя за полицай и я пита дали преди малко не й се е обадил измамник. Водещата потвърждава, а мошеникът й казва, че трябва да предаде парите и ценностите, за да ги пази. Така тв говорителката става обект на ало измамата. Часове по късно, около 17 часа, тя подала сигнал в 4-то районно управление в София. Измамниците все още се издирват.

Нешка остана без ордени

Треньорката по художествена гимнастика Нешка Робева също бе обрана на 10 октомври. Крадци влезли в жилището й, като не взели нищо ценно, а само неща с голяма емоционална стойност за нея.
"Откраднали са много скъпи за мен семейни реликви. Не знам... тъжно е... Те имат за мен чисто сантиментална стойност", каза Робева, която е песимист, че нещата й ще бъдат върнати. От дома й апашите са взели освен ордените й и халката на покойния й мъж, както и други неща със сантиментална стойност.

Марта Вачкова без кола

Не само фаровете, но цялата кола на Марта Вачкова изчезна преди два месеца, разказа самата тя. Колата й била задигната посред бял ден, докато била пред дома й.
"Веднага звъннах на застрахователи, полиция. Направо се побърках. Не можех да повярвам, че това ми се случва. Малка кола, не е скъпа", обяснява актрисата. Щастлив край засега има само при нея, тъй като автомобилът й е намерен още на следващия ден в друг район. Намират го полицаи от III РУП. Нищо не било взето отвътре, единствено го разбили, за да влязат. Автомобилът обаче не искал да запали, след като бил намерен по средата на улица с включени аварийни светлини.

Ирина Папазова обрана, докато спи

Ирина Папазова, която е шефка на конкурса "Мис България", също не се отърва. Крадци влязоха в къщата й, докато тя, съпругът й и 5-годишният им син спели. За това разказа самата тя:
"От един месец съм клиент на 4-то РПУ. Първо ми свалиха фаровете, после се разходиха у нас в 2 през нощта и си взеха каквото си харесаха, докато ние си спим. Това се случи на още два апартамента около нас за една седмица". Наглеците задигат малка сума пари, ценности, лаптоп, документи и дебитни карти.

Жертва и майката на Росен Плевнелиев

Домът и на майката на държавния ни глава Росен Плевнелиев - Славка, също стана арена за крадците през този злополучен сезон. Тя беше обрана на 30 октомври, когато крадец задигнал първо 500 лева и после още 100 лева от дома й в центъра на София. Мъжът се представил за служител на ВиК, който уж бил пратен да събира пари за смяна на щранговете.

Райна Кабаиванска назад с 200 бона

През юли бижута на стойност 200 000 евро изчезнаха от къщата на оперната ни гордост Райна Кабаиванска в италианския град Модена. Тя не коментира случая.

Реклама
Реклама
Реклама