Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5924667 www.bgdnes.bg

Мермерски спасява Стоянка!

Природният лечител готов да вдигне актрисата

Мед, жито и мляко от крави ще я възстановят

Вълшебна смес от мед, жито и коластра - първото мляко на родила крава, в комбинация с пробиотични капсули ще възстановят Стоянка Мутафова!
Това споделиха пред "България Днес" светилата в народната медицина проф. Христо Мермерски и синът му д-р Йонко Мермерски. Баща и син са категорични, че с тази изключително здравословна рецепта от природната медицина ще помогнат на легендарната актриса след лекия инфаркт, който я връхлетя на 28 ноември.
Тогава по спешност й бе поставен стенд.


Операцията минала съвсем леко и успешно, но актрисата настинала, вдигнала температура, появила се кашлица. След това бе преместена от самостоятелна стая в белодробното отделение в болница "Токуда", където й слагаха кислородна маска.
Лекарите се притесниха от лошата кашлица, която получи Госпожа Стихийно бедствие вследствие на настинката. Състоянието й вече е много по-добро и Мутафова ще бъде изписана най-вероятно утре. Така обичаната актриса на 94 години ще отбележи собствен рекорд по продължителност на престой в лечебно заведение - цели 12 дни.
След изписването тя трябва да укрепи и стабилизира имунитета си, който е разклатен след операцията и близо двуседмичното лечение в болница.

Реклама


"Ето защо ние предлагаме на г-жа Мутафова вълшебна комбинация, която да стабилизира имунитета и съпротивителните сили на организма й. За целта е нужно 250 г пшеница да се сложи във вода, за да покълне. За да пусне коренче, ще са необходими около 24 часа, а може и два дни. След това водата се прецежда през тензух, а житото се изсипва в буркан или друг съд. Допълва се чист, натурален мед в съотношение 1:1, колкото да запълни зърната на житото. Всеки ден се взима по една супена лъжица на гладно сутрин, обед и вечер от тази здравословна смес. Задължително трябва добре да се сдъвче, преди да се погълне, за да може по-бързо и лесно да се приеме в организма", разкриха специалистите.
Паралелно с меда и житото е необходимо да се пие и коластра. Пие се също по една супена лъжица сутрин, обед и вечер на гладно.
Коластрата е течност, която се отделя от млечните жлези на кравите и козите веднага след раждането, преди появата на млякото. Образуването й е много по-сложно и съставките й не се срещат в толкова големи концентрации в нито една друга природна храна.


Стотици научни изследвания доказват уникалните способности на коластрата. Освен че укрепва имунната система, тя увеличава устойчивостта към инфекции, повишава здравината на костите, увеличава физическата сила, работоспособност и издръжливост. Наред с това тя забавя стареенето, удължава живота и действа подмладяващо за целия организъм.
"Тя притежава десетки витамини и хормони на растежа. От съчетанието на коластра с мед и жито се получава максимално бързо възстановяване на поразените органи и тъкани, особено след сърдечна операция както в случая с г-жа Мутафова. Това е истинска "бомбардировка" от целия спектър на полезни и здравословни елементи", обясниха д-р Йонко Мермерски и неговият баща проф. Христо Мермерски.
Комбинацията от мед, жито и коластра трябва да се консумира минимум един месец, за да има осезаем ефект. Спокойно може да се приема и превантивно, като в тези случаи прием от един път дневно ще бъде достатъчен. Първия ден трябва да се държи на стайна температура, а от втория вече е нужно сместа да се съхранява в хладилник.
"За да бъде тази вълшебна комбинация напълно завършена, е необходимо да се приемат и пробиотичните капсули, които ние създадохме. Те съдържат осем пробиотични бактерии, които укрепват имунитета, заздравяват костите, подсилват кожата, чистят организма от мазнините и помагат за отслабване. Те способстват сместа от мед и жито да се приема лесно и бързо в органите, тъканите и кръвта. Заедно с капсулите, коластрата, меда и житото се получава възможно най-добрата природна рецепта за възстановяване на организма след прекарана операция", разкриха пред "България Днес" чудодейната тайна доайените на народната медицина у нас.
Проф. Мермерски и син са загрижени за здравето на Стоянка Мутафова, която уважават изключително много и се надяват да й помогнат.
"Дано се изправи скоро на крака и отново да ни радва в театъра. Нека заповяда по всяко време, ние с удоволствие ще й помогнем да се възстанови от тази операция и други болежки, които има. Тя е символ на българския театър и затова искаме да й предложим най-добрите ни постижения, сътворени със силата на природната медицина", споделиха баща и син.

Мутафова: Да ме пускат най-накрая!

Актрисата вече свалила температурата, а кашлицата утихнала. А кръвното вече дори не й го мерили докторите.
"Лекарите не ме плашат с нищо, значи мога да си ходя вкъщи. Ха дано ме пуснат най-после тия хипократи", сподели Стояна.
Тя тъгува за котарака си Чарли, който е много тъжен и търси нейната компания. Дъщеря й Мария Грубешлиева-Муки, която всеки ден е при нея в болницата, е пуснала всички радиатори в апартамента, за да се стоплят добре стаите в очакване Стоянка да се прибере.


Двете вече се замислят как ще прекарат идващите празници. Миналата Коледа Стоянка се подложи на операция на дясното око буквално в навечерието на празника, а фактът, че актрисата прогледна, беше най-големият им коледен подарък. Вероятно и тази година ще имат такъв - да се прибере здрава вкъщи.

Борислав РАДОСЛАВОВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама