Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5927194 www.bgdnes.bg

Убиец гей предсрочно на свобода

Ромът Стилиян Михайлов пуснат от Пловдивския затвор

Килърът закла като яре любовника си анестезиолог

Борислав РАДОСЛАВОВ

Един от най-бруталните убийци в България вече е на свобода!
Килърът Стилиян Михайлов, който закла като яре любовника си в Пловдив на 12 януари 2004 г., напусна зандана в града под тепетата. Ромът хомосексуалист е излязъл условно предсрочно на свобода в края на юли 2015 г.
Информацията официално бе подадена на "България Днес" от затвора в Пловдив, където убиецът търкаше наровете.
Той бе осъден на 18 години затвор за зверското убийство на анестезиолога д-р Венцислав Проданов. Михайлов бил интимен партньор на лекаря. Медикът отскоро бил разведен и имал предпочитания към мъже.


Стилиян бил в дома на жертвата и решил късно вечерта да открадне мобилния му телефон, музикалната уредба и девет секретни ключа, всичко на стойност 277 лв. Въоръжил се с два ножа от кухнята на анестезиолога и буквално го изкормил в хола. След това най-спокойно напуснал апартамента със задигнатите вещи.
Гледката в апартамента на доктора била ужасяваща. Стените били оплискани с кръв, а вътрешностите на жертвата буквално били изтекли през огромната рана на корема.
Криминалистите обмислят версията за самоубийство. Прободните рани по шията и тялото на д-р Проданов обаче показват, че сам човек няма как да се нарани толкова брутално.
Мястото и начинът на престъплението сочат силна емоция при нанасянето на смъртоносните удари. Разследващите са категорични, че с подобна жестокост се отличават убийствата от любов.
Само ден по-късно е задържан заподозрян. 24-годишният ром Стилиян Михайлов е открит по симкартата в джиесема на жертвата. Първоначално той твърди, че бегло познава убития лекар. Постепенно се отпуска и разкрива, че понякога ходел в дома му да почиства мезонета. Твърди, че получавал подаръци от д-р Проданов. Не казвал по какъв начин си ги е заслужавал, но категорично отричал да е ликвидирал медика.
Уликите срещу Стилиян като килър обаче започват да се трупат. Появява се връзка с ключове от жилището на жертвата, както и мобилен телефон, купен на името на лекаря. Музикална уредба, липсваща от мезонета, е открита в дома на годеницата на Стилиян Елисавета Рангелова от пловдивското село Труд.
Фактите, които наклонили везните на Темида към убиеца Стилиян, били още няколко. В дома на пловдивския анестезиолог освен многото отпечатъци на 24-годишния Стилиян е открит и фас от цигара. Станало ясно, че преди убийството килърът и жертвата изпили по няколко питиета и пушили заедно. ДНК анализът от слюнката по фаса сочи, че там е бил Стилиян.
Месеците преди жестокото убийство д-р Проданов поддържал връзки с по-млади мъже. Купувал си редовно специални кремове за лице и ръце, маска за коса, душгелове. Грижел се много за външността си - ходел на маникюр, правел си маски. Винаги бил с маркови дрехи, чист, спретнат, напарфюмиран.
През лятото на 2003 г. го забелязвали с млади роми, които водел вкъщи да ги черпи. Един от тях е Стилиян.
По време на съдебния процес завесата върху интимните отношения между лекаря и младия ром бе спусната. Точно по време на коментарите за гей връзката им заседанието се проведе при закрити врата.

Реклама

Килър вади око и пали гаджето си

Ликвидирането на лекаря може да съперничи по жестокост с едно от най-бруталните гей убийства у нас - това на 22-годишния Васил Петров-Керемидката от Ботевград.
В нощта срещу 26 февруари 2008 г. Керемидката правил секс с 19-годишния си интимен приятел Недялко Гендов на пейка в центъра на града. Васил бил в ролята на жена и се оплакал, че го боли. Скарали се, последвал и бой. Освирепелият Недялко удрял и ритал любовника си, душил го с колан, а накрая бръкнал с пръст и извадил едното му око.
След като видял, че Васил не мърда и вече не диша, Недялко извадил кибрит и го запалил. Видял го как гори като факла и се прибрал у дома. Казал на майка си, че е убил човек, и заръчал на леля си да му изпере кървавите дрехи.


Жената не успява да изпълни поръчението, защото криминалистите пристигат рано сутринта и отнасят дрехите като веществени доказателства. Недялко е осъден на 12 години затвор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама