Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5946006 www.bgdnes.bg

Журналистът Христо Калоферов: Чичо уби татко!

Още не съм готов да се изправя срещу убиеца на баща ми!

Лили АНГЕЛОВА

Тежка семейна драма бележи от ранно детство живота на топжурналиста от Нова тв Христо Калоферов, научи "България Днес". Само на три години той губи баща, а преди да навърши осемнайсет, научава причината за смъртта му - татко му е убит от чичо му след пиянска свада на строеж на нова къща.
Убиецът бил носител на званието "борец против фашизма и капитализма" и поради това лежи в затвора само няколко месеца за деянието си.
Макар да са минали много години, журналистът още не е простил убийството на баща си. Христо неведнъж е признавал пред колеги за стаения си гняв, както и че би искал да се освободи от него. Досега не се е решавал на среща с човека, убил баща му.
"Още не съм готов да се изправи срещу него. Помня ръцете на баща ми - едни големи и силни, когато ме държаха", връща лентата назад Калоферов.
Той е на 12 години, когато научава истината. Пита майка си защо има само един дядо и една баба. След като научава покъртителната история, за първи път се запознава с родителите на татко си.


"Израснах без баща и винаги ми е липсвал, но той със сигурност ми помага в трудните моменти отгоре", казва Калоферов.
По-късно майка му се омъжва за втори път и се появява сестра му.
"Излизайки от казармата, вече знаех с какво искам да се занимавам - да показвам несправедливости и да търся истината чрез журналистиката", категоричен е Христо. След войниклъка той започва работа в кабелната телевизия в Асеновград, после в новините в Благоевград, а с днешна дата е в столичната Нова телевизия.
"Не обичам да говоря за личния си живот, важно е това, което зрителите виждат, да е професионално", сподели за преживяната драма в семейството Христо Калоферов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама