Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5952337 www.bgdnes.bg

Обрат по делото за смъртта на Ники Културиста: Мъжът на Мейзър бит до смърт!

 

Носът му е счупен с тъп предмет, борел се докрай за живота си, сочат травмите по трупа на жертвата

До смърт е бил млатен мъжът на Анита Мейзър, преди да издъхне. Това сочат травмите по тялото му, някои от които се виждат ясно върху снимките на трупа, но не са описани в папките по делото и не са взети предвид от обвинението. Това стана ясно в съдебната зала вчера във Варна, където по бързата процедура започна и приключи процесът за смъртта на културиста Николай Димов, а Анита Мейзър получи 3 години затвор.
Тя бе обвинена в убийство по непредпазливост вследствие на нанесена лека телесна повреда. Мъжът й Николай Димов бе открит в локва кръв, завързан със свински опашки в дома й, в средата на август.
Пред съда Мейзер се призна за виновна по това обвинение, както и по второто - за подкуп на полицай. В залата на съда излизат наяве и грозни детайли от аутопсията, които сочат, че Николай Димов е бил бит преди смъртта си и се е борел за живота си.
От материалите по делото става ясно, че Ники е бил с потрошен нос след удар с тъп предмет. Счупването е на границата на хрущяла и носната кост и това се вижда на снимките. Въпреки това в обвинителния акт травмата е описана като дребна драскотина.
Втора травма от удар с тъп предмет е открита отзад на тила на 120-килограмовия културист, който е бил вързан със свински опашки през краката, ръцете и врата, става ясно от материалите по делото. Механизмът, по който е причинен ударът, не е бил установен по време на разследването.
"Кръвонасядания по лактите на Николай доказват, че той най-вероятно е оказал съпротива и това е причината за протриването", коментираха още адвокатите на почернените близки на културиста - Емил Иванов и Иван Томов. Освен това кръвоизливите по вътрешната страна на устните му не са били описани в протоколите, но се виждат ясно на снимките. Тези травми говорят, че устата му е била притискана.
Още травми са установени по трупа в областта на кръста. "Това на практика означава, че някой е притискал тялото му, докато той се е борел за живота си", разкрива още адвокат Иванов. Всички новооткрити факти навявали на хипотезата, че в зверството най-вероятно е участвал и друг човек.
Синина над дясното коляно е отразена в аутопсичния протокол, но не е била описана в материалите по делото и не е дадено обяснение за нейната поява, отбелязват още адвокатите на Милена Димова - сестра на загиналия. Освен всички тези следи от побой левият клепач на Димов е бил ожулен. "Всичко това говори за борба, която жертвата е водила, за да спаси живота си. Добавяйки към всичко това фактите, че Анита Мейзър се е опитвала да укрие доказателства и да подкупва полицаи, можем да заключим, че цялата драма в съдебна зала е нищо повече от един евтин театър", заключи адвокат Емил Иванов. Той ще обжалва тригодишната ефективна присъда, която съдът постанови на Анита Мейзър. "С колегата Иван Томов ще се борим обвинението да бъде променено на умишлено убийство, защото всичко в папките по делото говори за корист и умисъл", категоричен е той.

Реклама


Самата Анита Мейзър признава, че във фаталната вечер е вързала Николай по негово желание. След като видяла, че се души, не можела да среже опашките и потърсила веро. След това искала да се самоубива, като скача от балкона, и дори се опитала да се отърве от трупа, защото се паникьосала. Тъй като Николай бил тежък, паднал в локва кръв в стар куфар, с който Анита смятала да го изнесе от апартамента. Тъй като не могла да го премести, Анита отишла до магазина да си купи цигари и яйца, за да затвърди версията си пред полицаите - че Николай е убит от непознати момчета, дошли неочаквано в дома й. "Тази версия би звучала правдоподобно, ако Анита не бе изключила собственоръчно камерите, с които е опасана цялата кооперация, само ден преди смъртта на мъжа си", категоричен е адвокат Емил Иванов. Той подчертава, че смъртта е настъпила в 00:20 ч. В 00:42 ч. Анита вече минала през магазина и била засечена от камерите на бензиностанцията. "Купила си е цигари, семки и шампоан, при условие че нито тя, нито Николай пушат. Просто се е опитвала да си изгради алиби, без много, много да жали за мъжа си", казват още адвокатите на почерненото семейство. Преди да стигне до магазина, Анита изхвърлила и свинските опашки в контейнер, за да не остави следи. А преди да излезе от дома си, се изкъпала и преоблякла в чисти дрехи. "Не може така. Трябва някакъв морал. Всичко говори за умисъл", категорични са адвокатите на семейство Димови.
Междувременно стана ясно и че трима от най-големите варненски експерти са дали отвод и не са пожелали да правят експертизите. Затова и съдебномедицинската експертиза е изготвена в Плевен. "Къде е Варна, къде е Плевен", питат реторично адвокатите.
Адвокатите на Мейзър бяха лаконични след процеса. В решението на съдията пише, че силиконката трябва да остане задържана до обжалването. Тя ще бъде приведена в Сливенския затвор, където да чака продължението на процеса.
В залата в подкрепа на Анита дойде само един неин приятел - Миро Контесата, който по думите на присъстващите е фалирал моден дизайнер.


Майката на Ники в несвяст

Майката на Николай Димов не можа да присъства на делото, тъй като е с хипертонична криза. Тя е поискала процесът да бъде отложен, но съдът не уважил молбата й. Делото е насрочено само 9 дни след като е внесен обвинителният акт. Сроковете за насрочване на заседание са до 3 месеца, но случаят на Анита се гледа по бързата процедура. Родителите на убития Ники поискаха 300 хиляди лева кръвнина, но съдът уважи само 150 хиляди от тях. "Не ме интересуват парите. Нищо няма да върне брат ми, но искам истината да излезе наяве", категорична е сестрата на Николай - Милена Димова. Анита Мейзър заяви в съда, че няма нито пари, нито имоти на свое име.

Екип на "България Днес"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама