Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5975523 www.bgdnes.bg

Разбит е домът на ченгето, убил майка си и баща си

Схлупената къщурка на престъплението е на мушката на разбойници

Къщата на ужасите, в която бяха убити съпрузите Божурка и Цветан Караджови, била отново разбита, точно както в нощта на кървавата вендета. Това разказа пред "България Днес" адвокат Зоя Тошкова. Юристката защитава в съда експолицая Венцислав Караджов, обвинен за жестокото убийство. Труповете на възрастната двойка бяха открити в дома им в пловдивския квартал "Смирненски" през май миналата година. Според прокурорите Венцислав посегнал на собствените си родителите заради въпросната къща.

"Нищо не липсва от дома, но вратите са разбити по същия начин, както бяха разбити в деня на убийството", чуди се кой може да е посегнал отново на къщата на ужасите адвокат Тошкова.
Преди години Караджов искал да си купи имота. Отишъл да изповядва сделката пред нотариус заедно с баща си, но в себе си носел само полицейската си служебна карта. Юристът отказал да извърши продажбата, ако Караджов няма документ за самоличност, затова полицаят се съгласил да запишат имота на името на баща му. След време Венцислав си поискал къщата обратно, но родителите му отказали да го припишат на негово име. Възрастното семейство се притеснявало, че ако се случи нещо със сина им, снаха им ще ги изхвърли на улицата. Така започнали всекидневни скандали между родителите и Венцислав.
"Родителите му са станали много агресивни към него заради тази къща. Това е развалило отношенията им", твърди адвокат Тошкова. Тя е категорична, че клиентът й няма вина, а Божурка и Цветан най-вероятно са станали жертва на свои длъжници.
"През годините възрастните Караджови са продавали много имоти, жилища, ниви в Цалапица и др., но няма и следа от парите, които са получили. Поисках да бъдат издирени банковите им сметки, но от прокуратурата ми отказаха", обяснява адвокатката. Освен това по думите й има разминаване по начина, по който прокуратурата обяснява убийството. Твърди се, че Караджов се промъкнал тайно в имота, криейки се в баничарката на съпругата си Каля Караджова. Жената отишла в деня на убийството в дома на жертвите със "Ситроен Берлинго", за да нахрани кучетата. Тя отворила гаража, паркирала вътре автомобила си и след известно време си тръгнала. Назначена бе експертиза, която да докаже дали в автомобила си Каля не е превозила до дома на родителите му тайно мъжа си. Вещи лица трябваше да установят по следите от гумите на колата каква е била нейната тежест и дали случайно вътре не е имало човек.
"Чрез експертиза се доказа, че баничарката не е имала товар, по-голям от 50 килограма в багажника", категорична е Тошкова.

каре

Бруталната вендета

Жестокото убийство потресе Пловдив на 17 май миналата година. Всичко е започнало около 16,30 часа, когато съседката Анка Петкова е отишла в къщичката на Божура и Цветан да ги търси, тъй като от няколко дни не си вдигали телефоните. Жената се натъкнала на ужасната гледка на окървавените им тела и веднага се обадила в полицията. От аутопсията на труповете станало ясно, че убийството е станало два дни по-рано. Съпругът е застрелян с три куршума, а жена му - с пет изстрела. Убиецът е счупил с кози крак вратите на схлупената къщурка. До момента оръжието, с което е извършена екзекуцията, не е намерено.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама