Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5986786 www.bgdnes.bg

Прогоненият от "Славия" Валери Домовчийски: Казаха ми, че съм стар

Добромир ДОБРЕВ

Бившият национал на България Валери Домовчийски е изгонен от "Славия" с обяснението, че е прекалено стар за тима. Това разкри 30-годишният играч пред "България Днес". Той все пак не е сърдит на никой и започва усилено да си търси нов клуб. Нападателят не взе участие в първата тренировка на "белите", която се проведе в понеделник на стадиона в квартал "Овча купел".
"Като цяло мога да кажа, че раздялата е по взаимно съгласие. Обясниха ми, че ще разчитат само на млади футболисти, а аз вече не съм такъв. Не съм сърдит на никой в отбора. Изненадваща е донякъде тази раздяла между мен и "Славия". През есенния сезон отбелязах 4 гола и направих една асистенция. При положение че преди това не съм водил подготовка с отбора, аз съм доволен от представянето си с "белия" екип", категоричен е Домовчийски.
През есента той изигра общо 12 мача под ръководството на треньорите Александър Тарханов и Владимир Иванов-Фугата. Домо се разписа два пъти във вратата на "Пирин", а по едно попадение вкара на "Ботев" и "Монтана". Във всичките случаи "Славия" стига до трите точки. Единственият футболист на "белите", който има повече попадения до момента, е руснакът Сердер Сердеров с 5. "Славия" обаче се представя под очакванията и завърши полусезона на десета позиция, на цели 7 точки от първата шестица.
"Помогнах с каквото можах. Видях, че политиката на отбора е такава да се налагат юноши, затова е по-добре да си тръгна. Тепърва ще си търся нов отбор, още няма конкретни оферти. Официално още се водя играч на "Славия", но разтрогването е само формалност", призна Домовчийски. Нападателят два пъти е шампион на България и два пъти носител на Купата на страната с отбора на "Левски". Със синята фланелка игра в историческото първо участие на български отбор в груповата фаза на Шампионската лига през 2006 година. Валери е категоричен, че краят на кариерата му не е близо.
"Изобщо не мисля за отказване. Има още какво да дам на футбола", отсече роденият в град Раковски нападател. В своята кариера той има 98 мача и 52 гола за "Левски", а впоследствие игра в германския футбол за отборите на "Херта" и "Дуисбург". За националния тим на България е записал 13 мача с две попадения.
Стана ясно и кой ще замести Домовчийски в състава на "Славия". Това е 7 години по-младият от него Исмаел Дунга Салим, който идва от Етиопия. Новото попълнение е очакван да се присъедини към групата по време на подготвителния лагер в Турция. За идването му е помогнал неговият сънародник Абуд Омар, който също е част от "Славия". За последно Дунга е ритал във втора дивизия на Гърция. Друг нападател, който ще подсили състава на "белите", е младежкият национал Наско Милев, разтрогнал с "Ботев" (Пд).
"Славия" заминава за лагера си в Алания тази неделя. На 22 януари е първата контрола срещу украинския "Олександрия". 6 дни по-късно е предвиден спаринг с "Кайрат" от Казахстан. На 3 февруари "белите" мерят сили със "Самург" от Азербайджан, а на 6-и с руския "Терек" (Грозни). Последната контрола на турска земя е срещу водения от Стойчо Младенов тим на "Кайсар".


Танцьорка го направи татко

Горд татко отскоро е нападателят Валери Домовчийски. В момента той е насочил голяма част от вниманието си към своя 6-месечен син Андрей. Бившият голмайстор на "Левски" от сутрин до вечер сменя памперси.
Половинката до него, която го дари със син, е танцьорката Елена Добрикова. Тя беше звезда в популярното риалити шоу "Денсинг Старс". Валери и Елена направиха бебчето в Гърция, където живяха известно време, докато той риташе за "Левадиакос". Двамата дори се сгодиха, но все още не са вдигали сватба.
Любопитното е, че Валери е ревностен католик, като тази религия идва от родното му място Раковски.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама