Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5997422 www.bgdnes.bg

Чеци на война с австрийските доктори

Жертвата нападната в гръб

Ще оспорва космите, открити по трупа на Яна

За пореден скандал в съдебна зала се готви подсъдимият за убийството на Яна - Николай Русинов-Чеци. Той се заканва да разбие на пух и прах заключенията на маститите австрийски медици, които го заковаха като убиец на 28-годишното момиче. Съдът поиска видеовръзка с вещите лица от чужбина, които ще коментират изводите си в залата на 26 януари.
Окървавеният труп на изнасиленото и зверски бито до смърт момиче бе открит в храстите на Борисовата градина през юли 2011 година. Австрийските лекари от високоспециализираната лаборатория по съдебна медицина са категорични, че 5 от 7-те косъма, открити по тялото на жертвата, са на Чеци. Другите два косъма по тялото на жертвата може да са попаднали там случайно. На базата на тези два косъма има и разследване срещу неизвестен извършител.
Петте косъма от Чеци са открити на местата, където Яна е била притискана от едрия мъж, и са от слабините и гърдите на подсъдимия. Това според медиците потвърждава авторството на убийството.
Именно петте косъма разплетоха случая с жестокото убийство на Яна и Чеци попадна в ареста, след като първоначално избяга в чужбина. Той бе обявен за издирване и се предаде сам, след което бе разпитван само като свидетел. Русинов твърди, че е правил доброволен секс с Яна и я оставил жива да спи.
Резултатите от австрийските експертизи му донесоха обвинение за жестокото убийство и постоянен арест. Той е осъден на две инстанции като убиец на девойката, но ВКС върна делото за преразглеждане, за да се докаже безспорно, че Яна е била изнасилена и жестоко убита.
Затова бе назначена и нова експертиза - трафологична. Тя доказа категорично, че дрехите на Яна са били разкъсвани, а по тях има нейна кръв. Потникът й е бил разпран, докато е била с гръб. Убиецът я е дръпнал и е скъсал първо частта около етикета, а след това и презрамката. Панталонът е направен на ленти от раздирането, копчетата му са изхвърчали, а бикините са разпрани между краката и отстрани.
Капки кръв от жертвата по дрехите доказват, че тя е била бита, преди да бъде съблечена, и след това - когато вече е гола. Кръвта е капела от разбития й нос, като по панталона има и кръв от повторни удари по вече кървящите й рани. Уврежданията по дрехите са различни и не кореспондират с раните по тялото, което означава,че тя е била млатена, след като е съблечена.
Изнасилване има, категорично доказва медицинската експертиза, изготвена от доктор Елка Иванова. За това говори огромно кръвонасядане по слабините, което е причинено от пръсти или тъп предмет, но не и от полов член. Не може и дума да става за доброволен секс при множеството охлузвания около отвора на влагалището, обобщават медиците. За изнасилване говори и позата на трупа - момичето е открито с разтворени крака.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама