Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6001882 www.bgdnes.bg

Гришо отсече: Ставам все по-добър

Григор Димитров призна, че от мач на мач навлиза във все по-добра форма. Утре  сутрин, около 4,00 часа българско време, той излиза във втори кръг на Аустрелиън Оупън срещу 20-годишния Хьон Чун от Южна Корея. Българинът е безспорен фаворит в двубоя.
"Всичко опира до моята игра. Готов съм, положих много усилия, а и вече изиграх доста мачове - ще използвам това като предимство. С всеки мач ставам по-добър", категоричен е Гришо. Неговата среща ще се играе на "Хайсенс Арина" веднага след сблъсъка при жените между Сара Ерани (Италия) и Екатерина Макарова (Русия).
Димитров е категоричен, че спечелената титла в Бризбейн му дава увереност.
"Всеки мач, който спечелиш, ти дава увереност. Последните месеци минаха много добре за мен. Постигнах добри резултати и се доближавам до целите си, една от които е да се завърна в челната десетка. Силно вярвам, че принадлежа на топ 10", убеден е Димитров.
Запитан за австралийската публика, Григор каза: "Спомням си за първи път, когато играх в Австралия. Бях на един от външните кортове, но феновете бяха невероятни. Австралийските привърженици са много почтителни. Винаги е хубаво да имаш добра публика. Трябва да си подготвен психически и да си фокусиран върху собствената си игра", каза още българският тенисист.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама