Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6007114 www.bgdnes.bg

Избягала проститутка спасява Чолата

Фалстарт по дело за сводничество

Палави моделки изчервяват магистратите от спецсъда

Маргарита ПЕТРОВА

Избягала в Дубай проститутка протака делото срещу Росен Чолов-Чолата за сводничество, научи "България Днес".
Процесът в спецсъда и вчера претърпя фалстарт заради неявяване на свидетели и жертви на сексуална експлоатация.
В залата на Темида не се появи Александра, която е сред вербуваните от Чолата момичета. Единствената информация за нея идвала от сестра й, която обяснила пред призовкарите, че е в Дубай и няма представа дали изобщо ще се върне.


Освен Александра в залата не се явиха още две момичета. Мирела Ангелова се извини с бележка пред съда, че по време на делото е на изпит в Софийския университет, а Венета Трендафилова родила преди месец със секцио и не била в състояние да присъства.
Присъствието на всички бивши жрици е задължително, тъй като по закон момичетата, пострадали от дейността на Росен Чолов, имат право да участват като граждански ищци и частни обвинители в процеса. Те могат да търсят и парична компенсация. Докато всички жертви на сексуална експлоатация не заявят дали ще участват в процеса, не може да бъде проведено нито едно заседание по делото.
Заедно с ексшефа на ръгбито на подсъдимата скамейка е и Полина Иванова. Тя е сред моделките, вербувани от Чолов да проституират. След задържането на Чолата през 2012 година Полина обаче останала без пари и решила сама да поеме вече изградената мрежа. След излизането си от затвора през 2013 година Росен Чолов се свързал с нея и предложил вече да не е просто момиче за сексуслуги, а да "движи нещата". Двамата успели да вербуват 10 момичета, твърдят от прокуратурата.
Подсъдимата Полина създаде смут още със своето появяване пред входа на спецсъда.
"Да се събличам ли?", обърна се атрактивната блондинка към охраната. След няколкоминутно кискане гардовете й обясниха, че просто трябва да извади металните предмети от джобовете си и да мине през детектора.

Реклама


Атмосферата продължи да се нажежава до червено и в съдебната зала заради нашествие на моделки, миски и обикновени проститутки. Излъскани мадами и неугледни момичета чинно насядаха по скамейките и зачакаха решението на съдията.
Една от най-атрактивните сред момичетата бе Бриджит Ангелова, носителка на приза "Най-добър еротичен модел на България" за 2012 година и "Мис Секси дупе" за 2014 г.
В залата бе и известният фризьор Мирослав Ангелов, който се грижи за прическите на момичетата по конкурсите.
Успоредно в спецсъда се точи и друго дело срещу Чолов за сводничество. В него на подсъдимата скамейка заедно с Чолата са букерката Ралица Любенова, шофьорът Пламен Кирилов и манекенката Диана Петрова. И в това дело вербуваните над 20 моделки от Чолата масово отказват да участват в процеса.
Според източници на "България Днес", щом делата започнат, Росен Чолов ще поиска споразумение с прокуратурата, за да намали присъдата си.

Свидетел:
Боря се за живота си!

Поредното отлагане на делото разгневи свидетел на прокуратурата, който долетял специално от Германия, за да застане на скамейката и да разкаже за дейността на Чолата.
"Аз буквално се боря за живота си. Имам сепсис, който засега е овладян, на 26 януари ми предстои операция, при която трябва да ми махнат пирон от подбедрицата, на 6 февруари ми предстои корекция на носа, тъй като не мога да дишам." В този ред пред съда споделя своите болежки Галин Бръмчийски, подпирайки се с бастун. Въпреки влошеното си здравословно състояние обаче той решил да се яви на заседанието, тъй като бил обявен за издирване в Германия.

 


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама