Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6008820 www.bgdnes.bg

Доналд Тръмп вече преобрази Овалния кабинет в Белия дом (Снимки)

На Доналд Тръмп бяха нужни само няколко часа, за да преобрази Овалния кабинет в Белия дом, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Промени имаше от пода до тавана, когато снощи репортери влязоха в Овалния кабинет за първото си посещение там след всъпването му в длъжност. Тръмп подписа документи, изпълнявайки първите си задължения като президент.

Реклама

Вече го няма големият килим с вплетени в него цитати на предишни американски президенти, който беше в Овалния кабинет по време на президентството на Барак Обама. Килимът е заменен с друг, който е златист и с украса в краищата му. Той напомня килима с украса от слънчеви лъчи, който бе в Овалния кабинет при президентството на Джордж У. Буш.  

Пердетата, които часове по-рано бяха пурпурночервени, сега също са златисти. Някои от мебелите са сменени, макар че Тръмп е запазил бюрото, ползвано от предишни президенти от десетилетия.

Бюстът на Уинстън Чърчил е върнат обратно в Овалния кабинет. Барак Обама бе критикуван, че преместил бюста, изобразяващ бившия британски премиер. Обама поясни, че го направил, за да се освободи място за бюст на Мартин Лутър Кинг младши, и че бюстът на Чърчил е изложен извън Овалния кабинет, където всеки ден имал възможност да му се полюбува.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама