Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6010351 www.bgdnes.bg

Сестрата на Очите се измъква за побой

От лапите на правосъдието се измъква сестрата на несебърския наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите – Валентина, на този етап, научи "България Днес". Роднината на мафиота бе проверявана за брутален побой над столичанка през септември в Несебър. Валентина млатила безмилостно младата майка Даниела Рошкова пред очите на 7-годишната й дъщеричка. Пострадалата имала изтръгнати снопове коса, пръсната уста и множество травми по тялото, разказаха тогава очевидци на бруталния побой.
Районната прокуратура в курортния град обаче е прекратила проверката по случая в края на миналата година. Наблюдаващият случая представител на държавното обвинение е отказал да образува наказателно производство срещу сестрата на Митьо Очите.
"Прокурорът е приел, че не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от Валентина Желязкова." Това съобщи за "България Днес" прокурор Красимира Кателиева, говорител на Окръжната прокуратура в Бургас. Тя допълни, че в случая става дума за конфликт между Желякова и жената от София.
"Жалбоподателката не е представила медицинско свидетелство за нанесените й травми", уточни прокурор Кателиева. Препис от отказа на наблюдаващия да образува наказателно производство срещу Валентина Желязкова е изпратен на пострадалата. Ако тя не е съгласна с тази развръзка на криминалния сюжет, може да го обжалва. Няма срок за това, уточни прокурор Кателиева. Битата млада майка има възможност да възрази дори и след година. Както и да представи необходимото медицинско, с което да докаже, че е имала травми от жестокия побой пред очите на детето й. При наличието на това основно доказателство случаят може да бъде възобновен.
Веднага след инцидента от прокуратурата в Несебър обясниха, че се разпитват свидетели на инцидента. Той се разиграва пред магазин за плодове и зеленчуци, собственост на Валентина Желязкова. На столче отпред седнало дете, което чакало майка си Даниела да излезе от СПА центъра в съседство. Малката Клаудия станала свидетел и на цялата сцена, която се разиграла минути по-късно. Афектирана, че детето седи на столчето, сестрата на Желязков го наругала и заповядала на момиченцето да се махне. Появилата се майка на Клаудия реагирала остро на това. Пререканието между Даниела и сестрата на Очите завършило със зрелищен бой, скубане на коси и шамари.
Типичната реакция на семейството Желязкови обаче е да повикат подкрепление в подобни ситуации. Докато Валентина Желязкова налагала туристката пред очите на разплаканата Клаудия, за секунди около търговския обект пристигнали десетина дебеловрати мъже. Подкреплението било извикано от сестрата на Желязков, въпреки че пред нея стояла млада майка с разплакано момиченце, коментираха тогава свидетели на побоя над Даниела.
"Млъкни! Стига пищя! Майка ти ще изчезне, няма да я видиш повече!", крещели мутрите срещу шокираното дете. Валентина пък се заканила на момиченцето: "Няма да те намерят! Ще изчезнеш, ще ти се случи случка!" Това обяви бащата на заплашваното дете веднага след побоя. Пострадалата още тогава отказа всякакви публични коментари, защото бе изплашена и се страхуваше да говори по случая. От шока детето изгубило съня си. Майка му пък изтрила профила си в социалната мрежа, за да не бъде преследвана във фейса.


Жалба в ГДБОП

Жалба в ГДБОП освен в РПУ – Несебър, е пусната от битата жена. Това обяви нейният съпруг веднага след малтретирането на Даниела и детето им.
"Тези хора там явно така са свикнали. Мислят, че са недосегаеми! Сестрата на Очите дори снимала номерата на нашия "Мерцедес" - вероятно за да ни покаже, че можем да бъдем намерени и трябва да внимаваме. Пуснал съм писмен сигнал и до ГДБОП, за да съм сигурен, че случаят няма да е известен само на полицията на местно ниво", обясни той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама