Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6014251 www.bgdnes.bg

Заклещих се в клозета, какво толкова!

Казва 15-годишният Алекс, който си изпусна телефона в тоалетната

Борислав РАДОСЛАВОВ

"Телефона си го изпуснах в тоалетната и си заклещих ръката, докато го вадя. И какво от това? Нищо ми няма, а всички са едни големи сеирджии".


Това сподели осмокласникът Алекс Делчев от Спортното училище в Хасково, който вдигна на крак пожарникари, Спешна помощ и педагози. Тийнейджърът изтърва, без да иска, чисто новия си телефон в дупката на тоалетната и без много да му мисли, запретна ръкави и бръкна да го извади, но вместо това си заклещил ръката.

Реклама


Учители и персонал от школото се втурнали да помагат на закъсалото момче. Пробвали с бабини рецепти - мазане с олио и веро, но те не помогнали.


Тогава преподаватели звъннали на пожарната, а дошлите огнеборци изкъртили клекалото. И това не дало резултат, като ръката на момчето останала във фекалиите.


Тогава желязото било разрязано с флекс. Спасителната операция продължила близо час, а ръката на Алекс, известен в спортното школо в Хасково с прозвището си Лудака, останала невредима.


Телефонът така и не бе намерен. Мобилният апарат бил скъп подарък от вуйчото на ученика Милен Йовчев, който работи и живее в испанския град Валенсия.


Директорката на спортното школо Силвия Тенчева била сред най-притеснените. След щастливата развръзка на драматичната ситуация тя изказала благодарности на пожарникарите за чудесно свършената работа.


След нелепия инцидент Алекс, който тренира джудо, ще отсъства няколко дни от училище. Най-вероятно момчето ще се върне поне след седмица в школото.

Реклама


Преди година варненско училище си купи вакуумна помпа като решение на проблема с падащите в тоалетните смартфони. За да се намалят разходите по отпушване на канализацията и викане на пожарникари и Гражданска защита, в Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" инвестират в техниката.


Всяка седмица сред фекалиите попадали по 1-2 телефона. Викането на специализирана техника коствало по няколкостотин лева на школската управа.

Реклама
Реклама
Реклама