Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6027179 www.bgdnes.bg

Ченгета подценили "горещи следи" за каратистката Веси

"Категорично в случая с Веселина Тодорова от Габрово става дума за убийство. Имаме следи от борба, както и редица обстоятелства, които говорят за външна намеса. "Горещите следи" са тотално пренебрегнати от разследващите", категоричен е адвокат Николай Колев, който представлява почернените родителите на каратистката.
19-годишната Веси е открита по бельо и паднала от шестия етаж на дома си на 4 юни миналата година. За осем месеца габровската полиция не съумяла да назначи следствен експеримент, с който да се установи как точно се е случило падането. Затова пък от прокуратурата обявиха, че са на път да приключат разследването със заключение, че момичето се е самоубило.
"Борбата ни в момента е това да не се случи. Написали сме десетки възражения, имаме искания за следствен експеримент и за останалите снимки, направени при огледа на тялото. За нова медицинска експертиза и изследване на откритите и годни отпечатъци в апартамента, оставени от други лица", категоричен е адвокат Колев.
На зелената площ пред блока около тялото на Веси са открити табуретка, кухненско ножче и клон от жилава китайска роза. "Досещате се, че никой човек, планирал самоубийство, не създава подобен хаос около себе си. Решението да сложиш край на живота си трябва да е подтикнато от нещо, а Веси е нямала никаква драма. Напротив - планирала е да ходи на море след 2 дни", разкрива още адвокатът.
На терасата и из жилището има разпилени вещи, а тайният дневник на момичето, който бил на лавицата предния ден, липсва. Той не е открит от ченгетата. Тези и още много горещи следи от фаталната нощ са заметени, тъй като ченгетата работели само по версията, че каратистката се е самоубила вследствие на предозиране с метаамфетамини.
"Вратата на жилището е била отключена, не разбита. Зеела е отворена. Едва ли Веси е отключила и след това се е хвърлила. Човек като взима такива решения, отива и скача, а не разхвърля дома си", категоричен е Николай Колев, който дълги години е работел и като полицай. Той е обезпокоен от факта, че няма и кръг заподозрени, който задължително е трябвало да бъде създаден в рамките на 24 часа веднага след убийството.
"При условие че имаме снимки на жилището и хора, надвесени над трупа на момичето, те е трябвало да бъдат разпитани незабавно. Трябвало е да бъдат дори задържани, да са установи имат ли алиби, какво са правили предишната вечер", категоричен е той.
Колев визира снимки, които изтекоха от анонимни източници в интернет. На тях ясно се вижда, че става въпрос за двама познати на Веси и трети човек, който стои плахо близо до дървото, встрани от трупа. И двамата мъже са проявявали интерес към момичето 2 седмици преди смъртта й. Именно те са се обадили на майката да кажат, че девойката е скочила. Били са и първи на местопрестъплението. "Веси ги познаваше покрай шефката си. Единият ми правеше впечатление, че ми носи шоколади, сокове да ни черпи. Опитваше се да ни спечели доверието", категорична е майката Маги и смята, че той е ухажвал дъщеря й. Същото, по думите й, обаче правел и другият.
Според медицинската експертиза във вагиналния и аналния отвор на момичето са открити сперматозоиди, които медиците описали, че са на Веси. Абсурд, който ще трябва да бъде ликвидиран с нова експертиза. Майката Маги е категорична, че когато е видяла тялото на дъщеря си, е видяла зачервявания и протърквания около гениталиите. Тя е категорична, че Веси е била и изнасилена, а след това изхвърлена през терасата.

Ужасяващи снимки

Снимките, които липсваха от аутопсията, се появиха ненадейно след публикацията на "България Днес" за случая. Някои от най-важните, направени на гениталиите и на врата на момичето, където се виждат и следи от душене, не фигурират в папките по делото. "Ако прокуратурата прекрати разследването, отиваме на съд да оспорваме постановлението. Жилището мирише на убийство", категорични са почернените родители. Те разполагат и с още козове, като съобщенията, изпратени от телефона на Веси в деня на смъртта й. В полицията твърдят, че са 6 съобщения, но аз извадих разпечатка и знам истината. Телефонът беше на името на баща й Георги", категорична е Магдалена. Тя не се притеснява и от факта, че около дома им на село се разхожда черен джип с габровска номерация. "Явно се опитват да ни сплашат, но няма да се предадем. И да ме убият, ще си ида при детето. Ние и двете няма грехове", плаче неутешимо почернената майка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама