Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6030267 www.bgdnes.bg

Ревнивецът Здравислав, преди да заколи Анди: И к`во, чукахте се, изпукахте се?

"И к'во, чукахте се, изпукахте се?", започнал да крещи Здравислав, докато ръгал Юлиана в корема с кухненския нож. Момичето крещяло безпомощно, но воплите не се чували в шумното завдение. Виковете били чути от случаен клиент на заведение "Одри", който се канел да влезе в мъжката тоалетна. Уплашеният мъж извикал управителя на заведението. Двамата започнали да чукат и блъскат по вратата. След малко някой отворил отвътре. Юлиана се държала за корема, а дрехите й били в кръв. Здравислав също бил вътре. Той хвърлил ножа на пода и гледал с безумен поглед към управителя и клиента.
"Какво си направил", попитал управителят служителя си Здравислав.
"Наръгах я с нож" - хладнокръвно отговорил Латинов.
Докато втрещените мъже се опитвали да спрат кръвта, шуртяща от раната на изпадналата почти в безсъзнание Анди, Здравислав се обадил на телефон 112 и извикал линейка за клуб "Червило" (бел. ред. - старото име на бар "Одри" на жълтите павета в София).
"Има пострадало момиче, което наръгах, защото малко ми изневери", казал той на оператора.
За патологичната си ревност, която едва не отне живота на 21-годишната Анди на 16 януари 2016 година, но я остави без бъбрек, Здравислав ще лежи 6 години затвор. Това е решил градският съд през ноември миналата година. Делото се гледало по съкратената процедура, а Здравислав ще обжалва присъдата.
Той е в ареста от 9 юли, след като наруши домашния си арест и се разхождаше по столичните заведения въпреки разпоредената мярка да не показва носа си навън.
Здравислав отговаря за това, че умишлено и хладнокръвно след поредица от заплахи се е опитал да убие бившата си приятелка Юлиана. Двамата са работили във въпросното заведение. Момичето е наръгано два пъти в корема на дълбочина 5 см, като са засегнати черният дроб и жлъчката. Вследствие на клането Анди загубила десния си бъбрек. Не е издъхнала само заради навременната реакция на лекарите. До края на живота си ще бъде на диета, а до момент живее в стрес и психоза от случилото се.
"Съжалявам за стореното и моля за справедлива присъда", бе краткото обръщение на Здравислав към съдебните заседатели.
Двамата с Анди се познавали от 2010 година, но станали интимни три години по-късно. Тя се преместила да живее в дома му в квартал Горубляне. Година по-късно двамата се разделили заради натоварващата ревност на Здравислав, провокирана от незначителни поводи.
През 2015 година Анди започнала работа като сервитьорка в клуб "Одри". Няколко месеца по-късно Здравислав също се намърдал в същото заведение като барман. Двамата често се засичали в една смяна и скоро Здравислав отново се опитал да спи с Анди. След като тя му отказала категорично, той станал агресивен и я заплашил да я убие. Ревнувал я от управителя на заведението и се наложило да бъде разместен графикът така, че да не работят в една смяна.


На 15 януари Анди била на смяна като сервитьор от сутринта. Вечерта трябвало да застъпи зад бара. На смяна като барман бил и подсъдимият Здравислав. Около 3 часа сутринта Анди и управителят отишли да говорят в дамската тоалетна, тъй като там не се чувала музика от заведението. Двамата се заключили, за да не ги притесняват, а Здравислав започнал да подслушва на вратата.
След 10 минути управителят излязъл от тоалетната, а Анди влязла в една от тоалетните каибинки. При излизането си управителят се разминал със Здравислав и отишъл на входа да види свой познат.
В това време Здравислав грабнал нож от кухнята на заведението и започнал да блъска по кабинката, където все още била Анди. Когато тя отворила вратата, той влязъл при нея и заключил. Държал ножа в дясната си ръка и започнал да я ръга и да крещи.
След пристигането на ченгетата Здравислав направил самопризнания. През това време Анди летяла с линейка към "Пирогов" за животоспасяваща операция. Била обездвижена за 10 дни, първите 5 от които в медикаментозна кома. Плачела непрекъсното, била психически нестабилна, изпитвала страх, че подсъдимият може да дойде в дома й. Психическите травми останали и до ден днешен. Юлиана все още изпитва страх от тъмното и никога не се прибира вкъщи сама.

Тормозът не спира

След инцидента Здравислав продължил да търси Анди. Свързал се с нея чрез фейсбук, докато бил под "домашен арест" и искал да се извини. Тормозел и приятелките й, като се опитвал да разбере къде живее и да се свърже с нея. Тя го блокирала, защото не желае да комуникира с него никога повече.
Въпреки това Здравислав продължил да слага техни общи снимки в профила си в социалната мрежа до момента, в който ченгетата го спипали да се разхожда на свобода въпреки разпоредената мярка.
"Страхувам се, че пак ще се върне. Той няма да се откаже", трепери от страх осакатеното завинаги момиче. Междувременно Здравислав продължава да се бори за по-лека присъда.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама