Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6052601 www.bgdnes.bg

Килърът Върбан Върбанов проговаря: Убиец съм! Тежи ми на съвестта!

Никога няма да изляза от затвора, мъчно ми е за децата

Забравените убийци

Криминалният журналист Борислав Радославов и фоторепортерът Борислав Трошев се завръщат с нова кървава рубрика. "Забравените убийци" проговарят за първи път от килиите си и ще ви изумят. Признанията им няма да видите и чуете никъде другаде освен всеки понеделник в "България Днес". Третият поред килър, който за първи път проговаря пред медии, е Върбан Върбанов. 53-годишният ром ще лежи до края на дните си за убийството на богат германец.

Борислав РАДОСЛАВОВ

"Чувствам се убиец и много ми тежи на съвестта. Никога не съм очаквал, че ще убия човек. Осъдиха ме за умишлено убийство с мое ДНК на местопрестъплението. Никога няма да изляза от затвора."

Реклама


С тази изповед ни посреща в затвора в Белене един от най-противоречивите му обитатели. Върбан Върбанов ще лежи доживот зад решетките за бруталното убийство на 82-годишен германски богаташ. Върбанов ликвидирал безпощадно немеца с десетки удари по главата с 15-килограмова статуетка във формата на кон, категорични са разследващите.


Кървавата драма се разигра през 2012 г. в Германия, където престъпникът се занимавал с всякакви мошеничества, от които може да изкара пари.


За престъплението ромът от Русе бил подтикнат от проститутка в германския град Кел, на която плащал за сексуални услуги. Жрицата оправяла еротичния нагон и на богатия дядо. Видяла къде къта парите и с нашенеца бързо скроили плана.


Понеже германецът бил строителен предприемач, Върбан се представил като наемател на негов апартамент.


"Уж отидох при него да си платя квартирата, а идвах да го окрада. Той даваше под наем жилища. Живееше на 17-ия етаж. До 15-ия се качих с асансьор. А до неговия етаж по стъпала. Проститутката ми беше казала в кой апартамент е. Съборих го чак на петия удар. Приспах го, направо го нокаутирах", разказа пред вестника пандизчията.


Върбанов е задържан в родния Русе на 16 август 2012 г. от Интерпол. Един месец престоял в ареста в крайдунавския град, а след това го превели в затвора в германския град Офенбург. През 2014 г. е осъден на доживотен затвор, а по негова молба по-късно е конвоиран да излежи присъдата си в пандиза в Белене.

Реклама


"В германския затвор получих два инсулта и един инфаркт. Инфаркта го прекарах почти на крака, две операции ми направиха. Тежи ми най-много, че на децата ще казват в училище, че са синове и дъщери на убиец. Дано са живи и здрави, много ги обичам", просълзи се затворникът, който е баща на седем деца от две майки.


Без капка свян мургавият русенец разказва как е взимал пари от хомосексуалисти, за да ги ощастливява.


"Запознах се с един педераст. Чаках автобуса на спирката. По едно време се приближи до мен. Беше на около 40 години и си пролича, че е гей. Запознахме се и се заговорихме на турски. Наблизо имаше мостче. Скрихме се под него. Опънах го и ми даде 100 евро. От зор започнах да чукам мъже. От немотия и бедност. Беше ми вторият или третият", разказва, без да се притеснява пандизчията.


Върбан не се договорил предварително за точната сума и се зарадвал много на 100-те евро.


"Аз бях активен, той пасивен. И свирка ми направи без презерватив. Нямах в мен, а и не ми дойде наум", казва бандитът.


Същият ден Върбанов бил много притеснен, че нямал пари, с които да си плати квартирата. "Тя беше 600 евро. А навън беше студеничко. Освен това жена ми имаше тумор на гърлото и трябваха пари", мотивира се ромът.

600 евро за гей ласки

600 евро взел Върбанов, за да ощастливява испанския гей Мигел.


"Заведе в един хотел и постоянно правехме секс. Имаше си изкуствени женски гърди. Имаше малка пишка и, изглежда, че не я беше ползвал. Нито веднъж не я вдигна. Но беше ненаситен, сексуален маниак", споделя за креватните си подвизи с испанския си партньор Върбанов.


Интимните ласки с Мигелито се харесали на нашия сънародник. "След секс трапезата беше препълнена, каквото ти дойде наум го имаше", разказва Върбан, който е написал книга зад решетките и отдавна е забравен от близките и приятелите си.

Реклама
Реклама
Реклама