Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6061501 www.bgdnes.bg

Убийцата на Ким: Пошегувах се

Екзекуторката на брата на севернокорейския комунистически диктатор мисли, че отравянето е щур майтап

Закопчана е извършителката на подлото нападение над брата на севернокорейския вожд Ким Чен Ун. В понеделник сутринта виетнамката Дон Ти Хонг издебва Ким Чен Нам на летището в Куала Лумпур и в стил КГБ напръсква лицето му с бързодействаща отрова. "Идентифицирахме убийцата по записи от камерите на летището. Изчакала е, докато жертвата остане сама, и е действала светкавично. Ким Чен Нам моментално се свлече на земята и почина на път за болницата", коментира полицейски офицер от малайзийската столица. По негови думи нападателката е убила брата на първия в Пхенян с широка усмивка на лице.

Реклама

След бруталната атака Дон Ти Хонг изчезва яко дим с такси, но е предадена на полицията от шофьора. "Подмамиха ме приятели. Не знаех, че пръскам отрова. Мислех, че това е щура шега", оправдава се виетнамката пред ченгетата. По случая са задържани още двама души - гражданин на Малайзия и 25-годишната индонезийка Сити Айсах. Разследващите все още изясняват какви са мотивите на малайзиеца и двете жени.

 

Южна Корея упорито настоява, че минаващият за плейбой Ким Чен Нам е поръчан от собствения си брат. "След като Ким Чен Ун уби чичо си, много негови роднини избягаха от Северна Корея, накъдето им видят очите. Лидерът на КНДР винаги е смятал брат си за заплаха и търси вариант да го ликвидира още от 2012 г.", заявява шефът на разузнаването в Сеул.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама