Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6063754 www.bgdnes.bg

Актьорът Бате Николай: Искат да ми режат крака!

Иво АНГЕЛОВ

"Лекарите искаха да ми режат крака, но се надявам, че ще ми се размине. Но дори да стане, съм се примирил, че и тази лошотия може да ми се случи."


Това разкри пред "България Днес" актьорът Николай Николаев, който е популярен сред малки и големи като Бате Николай.

Реклама


Новите сериозни проблеми в живота му се появили, след като беше нападнат и нахапан от куче. "Оперираха ме няколко часа и след това лекарите зашиха проблемното място. След известно време отидох да ми махат конците, но предполагам, че сме избързали. Кракът ми започна да гангренясва и страшно много се уплаших. Да са живи и здрави докторите, че взеха бързи мерки. Сега се възстановявам и се надявам да не се стигне до ампутация", сподели Николаев.
"Месо колкото една пържола... Толкова отхапа от крака ми кучето, което ме нападна. Гледката беше плашеща. Захапа ме за крака и ми откъсна голямо парче место. Добре че не ми разкъса сухожилие, щях да осакатея за цял живот", спомня си за неприятния инцидент обичаният актьор.


Въпреки че редица проблеми му се струпаха напоследък на главата, Бате Николай е запазил чувството си за хумор. "На лекарите казвах с усмивка, че ако ми направят ампутация, ще бъда единственият клоун с дървен крак. Така трябва да приемаме трудностите в живота - с усмивка. Няма да се предаваме толкова лесно на предизвикателствата на съдбата", заключи философски Бате Николай.


Именно превъплъщенията му като клоун са най-популярната му роля. Бате Николай разсмива малките пациенти в института за спешна помощ "Пирогов" в столицата. По този начин им помага да преодолеят стреса от престоя си в болницата и да не обръщат внимание на потискащата обстановка.


В момента Бате Николай е в къщата си в софийското село Вакарел, където се възстановява на спокойствие. "Добре се чувствам тук - на чист въздух и тишина. Надявам се скоро да се оправя напълно и да мога отново да вляза в нормалния си ритъм на живот", завърши любимият актьор на поколения българи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама