Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6066785 www.bgdnes.bg

Боксьорът Даниел Асенов: Бързо забравих олимпиадата

Боксьорът Даниел Асенов (52 кг) разкри, че бързо е забравил своето участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Той не успя да стигне до медал. Талантът беше елиминиран във втория кръг, където загуби от Мохамед Флиси. Според мнозина чуждестранни коментатори българинът е заслужавал победата.
"Забравих за олимпиадата още когато приключи миналата година - сподели Асенов. - Преодолял съм това, което се случи. Сега съм се фокусирал върху целите през този сезон. През март имаме европейско първенство до 22 години. След това е същият шампионат, но за мъже, а после имаме и световно."
Асенов се похвали, че е повишил своите технически умения след здрава работа с треньора на националния отбор Жоел Арате. Европейският шампион се готви за участие на турнира "Странджа", който стартира от утре в столичната зала "София".
"Подобрихме играта с крака и техниката на ударите - сподели Асенов. - Вече не влизам директно на бой. Успях да се разчупя. Доста повече се движа по ринга. Залагам не толкова на мощни попадения, колкото на разнообразни в техническо отношение."
Асенов започнал със сериозната подготовка за новия сезон след Нова година.
"Тежко е да се тренира по празниците - обясни европейският шампион от Самоков '15. - На лагера в Белмекен беше трудно, както винаги. Засега нямам проблеми с килограмите."
19-годишният талант още не е наясно с конкуренцията на турнира "Странджа".
"Знам, че тук ще бъде китаецът, който стана трети на олимпиадата - обясни Асенов. - Моят стар съперник Мохамед Али вероятно ще се качи в горната категория, но още не е сигурно."
Над 280 боксьори ще участват на турнира "Странджа". Българските участници ще бъдат 30. Билетите за феновете са по 5 лв., а за полуфиналите и финалите през уикенда - по 10 лв.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама