Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6068044 www.bgdnes.bg

Дует „Ритон“ ражда жена

Сватба след "...има недолюбени толкова момичета"

 

Неочаквана среща с българка в Мюнхен имали Катя и Здравко от „Ритон“ по време на турнето си в Германия. След концерта, докато традиционно раздавали автографи, при тях отишло младо момиче и заявило: "Аз съм създадена благодарение на вас!" Оказало се, че Анна Шифер дължи живота си на най-известния ни дует и един от вечните им хитове - "Някога, но не сега". Преди време баща й се оженил за майка й въпреки възраженията на дядото, който се позовал на известната фраза в песента "...има недолюбени толкова момичета"... "Именно заради това ще се оженя!", троснал се бъдещият татко и така на бял свят се пръкнала Анна... Това разказаха пред "България днес" Катя и Здравко.


По време на турнето си двамата прекарали пак незабравими мигове с мениджърката си за чужбина Петя Романова: "С нея и съпруга й често почиваме заедно в чужбина. Сега за Германия с Петя решихме да минем през Унгария и Австрия, а на връщане - през Чехия и Сърбия, като навсякъде оставахме за по няколко дни".
Катя емоционално си спомня за възторжената публика във Франкфурт, Нюрнберг и Мюнхен, където всяко от представленията им продължило вместо предвидения час и половина по два часа: "Безкрайно сме благодарни на всички хора, които пътуваха от различни краища на Германия за концертите ни. Те ставаха, танцуваха и пееха с нас. А това те зарежда със страхотна емоция, заради която си заслужава да работиш тази професия!", убедена е певицата.

Реклама


Тя сподели и сантиментален спомен, свързан с Прага, където със Здравко не били стъпвали от времето на соца: "Именно там преди години се снимах във филма "Денят си личи по заранта". Снимките бяха в едно заведение в топ центъра на града. И макар и променено, него още го има!"
Като равносметка на пътуването Здравко съобщи и общия километраж, който навъртели - над 5000 км, като шофирал само той по заснежените европътища.
След забавянето заради лошото време в Европа двамата се радват, че Жълтата им винилова плоча "Ритон в ритъма латино" вече е факт на пазара.


Едва завърнала се от Германия, неуморимата певческа двойка вече работи върху предстоящия си на 18 октомври в зала 1 на НДК концерт за 40-годишнината на сцената. Катя и Здравко записват чисто нови песни на нови автори и готвят пак грандиозно шоу и изненади със спецгости и талантливите си музиканти и беквокалистки: "Ще изпеем всичките си нови песни, а за подборката на най-големите ни хитове пак ще се допитаме до публиката", съобщи Катя, като издаде още, че след концерта планират и албум с тях. А навръх 3 март звездният ни дует ще пее пред БГ общността ни в Катар.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама