Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6068096 www.bgdnes.bg

Килърът Емил Азов проговаря: Убих гаджето с голи ръце! После хвърлих Петя в шахта и я затрупах с найлон и камъни

 

Забравените убийци

Криминалният журналист Борислав Радославов и фоторепортерът Борислав Трошев се завръщат с нова кървава рубрика. "Забравените убийци" проговарят за първи път от килиите си и ще ви изумят. Признанията им няма да видите и чуете никъде другаде освен всеки понеделник в "България Днес". Поредният кримигерой се казва Емил Азов. За първи път затворникът проговаря пред медии и разкрива как е убил и заровил бременната си приятелка.

Борислав РАДОСЛАВОВ

"Започнах да я удрям с крака и ръце. Сякаш дяволът се беше вселил в мен. Видях локвата кръв, в която се давеше. Не прецених колко да я удрям. Бях уплашен, започнах да плача. От страх я хвърлих в двуметрова бетонна шахта. Метнах отгоре найлони, камъни, храсти, пръст - да сложа нещо и да избягах."
С тази зловеща изповед ни посреща в Софийския централен затвор един от най-ненавижданите и в същото време забравени убийци в България - Емил Азов. На 4 март 2013 г. извергът преби до смърт с голи ръце бременната си приятелка Петя Тодорова в Западния парк в столицата и я хвърли в шахта, затрупвайки я с храсти, земя и други подръчни материали.
Бруталното убийство Емил извърши в съучастие с най-добрия си приятел Михаил Миков. И двамата ритали и удряли бременното момиче, като никой не проявил и капка съжаление във фаталната вечер.
Съдиите приеха, че престъплението е извършено предумишлено. Азов е разбрал на 2 март, че Петя е бременна, и след два дни я умъртвил с особена жестокост. Магистратите посочиха, че "подсъдимият Азов не е прекратил действията си, въпреки това, че пострадалата го е молила да спре и му се извинявала". Според ВКС става въпрос за "безпощадна бруталност и садизъм".

Реклама


Заради направените самопризнания Азов отърва доживотна присъда и отнесе 30 години затвор, а Миков - 20. Двамата бяха осъдени да платят 150 000 лв. кръвнина на семейството на Петя. Сума, която най-близките на жертвата вероятно никога няма да видят.
Емил сменя алибито - не е убил Петя предумишлено, а случайно я засякъл в парка. Петя го изнудвала за пари, защото разбрала, че къта 5000 лв. депозит в банката.
"Колкото бях изнервен и разтреперан, тя продължаваше със своите глупости да ме изкарва извън нерви и да ме заплашва. При падането си удари главата в камък. Виновен съм, признавам си. Покаях се и осъзнавам грешката си. Ходя на църква, когато мога. Убийството, което извърших, никак не е похвално. Не се гордея с това. Много съжалявам! Tежи ми, всеки ден мисля за това и се обвинявам, че отнех човешки живот", изповядва от килията Емил Азов.


Твърди, че ако може да върне времето назад, нямало да го направи. Щял да бъде по-смирен и да избягва конфликтите, в които често се забърквал.
Споделя, че изключително много съчувства на близките на Петя.
"Ако бях на тяхно място, сигурно бих направил с убиеца на дъщеря ми това, което те си мислят. Няма да си го простя доживот. Лягам и ставам с тази мисъл. Ако е рекъл Господ, един ден ще изляза навън, но животът на това момиче не мога да върна", разказва ромът убиец и добавя, че няма да има сили да погледне родителите на Петя в очите.
Затворникът признава, че е по-добре да стои зад решетките за неговта сигурност. "Като изляза, не знам какво ще правя. Реално е по-добре да съм тук, отколкото да съм навън и близките на Петя да ме гонят, докато съм жив", казва Азов. Бандитът се радва на телевизор с кабелна в килията, която дели с още петима престъпници.

Биха ме с електрошок, напиках се

"При конвоирането ми до съда и обратно в килията ме биха с електрошок и се напиках. Беше страшно!", твърди Емил Азов.
По думите му конвоиращите го обвинявали, че е убил бременно момиче и крещели, че и те имат деца и може същото да им се случи.
"Бяха ми разбили носа, имах рана и на челото. След жалбите нещата се оправиха. А имаше официални информации, че сам съм си удрял главата в стената", казва килърът и добавя, че никой от другите затворници не го тормозел зад решетките.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама