Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6068787 www.bgdnes.bg

Филип Тефтерчето се радва на гадже

Златанов се оправя след стреса от Темида

Бившият шеф на комисията за конфликт на интереси броди из чужбина

Екип на "България Днес"


Бившият шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов си е хванал гадже в чужбина. Този слух се носи в родния му Перник от известно време. Според версията на градските клюкари Златанов, който се прочу като Филип Тефтерчето заради скандалните дневници със записи кой от властта да се "удари" и кой "да се оправи", вече се е отърсил психически от проблемите с правосъдието у нас. Заради тефтерчетата си той е осъден на три години затвор условно. Веднага след приключване на съдебното дело високопоставеният чиновник се изнася в чужбина и започва нов живот. Заминал, без никой да разбере, освен семейството му. Според негови съграждани бившият високопоставен чиновник първоначално се установил в Испания. По думите им точно там си намерил и приятелка. За сърдечните трепети на Златанов повече нищо не се е чуло сред съгражданите му.
За сметка на това за задграничния му бизнес се носят различни версии. Според някои си вадел хляба като консултант в банкова институция, за която е работил, преди да направи кариера в българската държавна администрация. Други хипотези изстрелват Златанов в сферата на инвестиционното посредничество. В тази връзка му се приписват непрекъснати пътувания между различни европейски градове - Лондон, Берлин, Рим, Мюнхен. Твърди се, че тези му воаяжи са свързани именно с консултантски бизнес, за който разчитал на контакти от времето, когато бил във властта. В Перник върви мълва, че неведнъж Златанов е засичан по летищата, никой не го е снимал, за да има доказателство.
Близка на Филип Златанов разкрива, че той е много добре и няма намерение да се прибира в България. По думите й бил дълбоко разочарован от хора, които тук му се пишели приятели, докато бил по върховете на властта. Когато започнали поблемите му с правосъдието, тези хора се отдръпнали, а телефонът му замлъкнал. Докато в съда се точеше делото, Златанов изпаднал в тотална изолация и дълбока депресия. Повтарял единствено, че здравето и психиката му са разсипани.
"Унищожиха кариерата ми! Хвърлиха ме на кучетата! Нямам място повече тук!", гневял се Златанов. Още по време на съдебния процес бил категоричен, че не иска и няма да продължи да живее повече в държава като България. Според запознати Филип Тефтерчето решил да емигрира окончателно по-малко от месец след като Върховният касационен съд (ВКС) замени ефективната му присъда с условна през октомври 2015 г. Докато чакал решението на ВКС, предприел пътуване в чужбина с опознавателна цел. Искал да проучи възможностите за битово устройване и работа. До последно се надявал ВКС да го оневини напълно. Разчитал, че при такъв благоприятен развой на събитията ще може да се върне на бял кон в държавната администрация. Решението на ВКС, че е виновен, макар и да не трябва да търка нарове, сринало очакванията му за реванш и той изчезнал в чужбина.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама