Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6068815 www.bgdnes.bg

Алиса Софиянска кара на червено

Изпреварва нередно и пресича на червено 

Алиса Софиянска безкомпромисно гази правилата на пътя!
Съпругата на бившия служебен премиер и кмет на София наруши закона на няколко пъти, и то само за броени минути, видя наблюдателен екип на "България Днес".
Първото нарушение на Софиянска бе, че мина на червено на кръстовище на идеалния център на столицата с мощния си джип. Маневрата й стресира околните шофьори, които не очакваха мощното й возило да профучи по подобен начин. Водачката обаче не изглеждаше видимо притеснена, че не е дочакала правилния сигнал на светофарната уредба.


Още по-шокиращо беше следващото й движение на пътя. Съпругата на Софиянска се беше наредила в най-лява лента на плътното платно, но вместо да завие, продължи напред. По този начин тя затвори автомобилите, които бяха в правилната лента.

Реклама

Изпреварването й е изключително популярна практика в столицата, за да се избягват задръстванията. В същото време обаче е много опасна, тъй като лесно може да се стигне до катастрофа. Шофьорът на съседния автомобил беше смаян от маневрата и не прие много благосклонно нахалното пререждане.


Нарушенията на Софиянска продължиха и в ролята й на пешеходец. След като остави колата си в зона за платено паркиране, дамата тръгна да пресича улицата. Тя не го направи на пешеходната пътека, а по диагонал, за да си спести ходене. Полицейските органи неведнъж са предупреждавали, че подобно пресичане е изключително опасно и може да се стигне до неприятен инцидент. Софиянска вероятно не се трогнала от апелите, защото смело закрачи покрай преминаващите автомобили. За радост, не се стигна до ПТП и авантюрата й на пътя завърши благополучно.


Експремиершата беше заложила на изцяло черно облекло в студения зимен ден, а настроението й беше в унисон с времето - мрачно и навъсено. Стабилни кубинки довършваха визията й, подходяща за почитателка на първия ред на рок концерт. Единственият светъл лъч във визията й беше сива раничка, която беше преметната през рамо и вероятно в нея беше събрала вещите си от първа необходимост.


Друг любопитен момент е, че Софиянска не разчита на подкрепа при изпълнението на всекидневните си задачи. Тя сама шофира и без асистент обикаля по софийските улици. И все пак законът е за това - да се спазва от всички, за да не се стига до неприятни случки.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама