Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6070905 www.bgdnes.bg

Бербатов пред CNN: Ако никой не ме иска, спирам с футбола!

Българската футболна звезда Димитър Бербатов проговори за бъдещето си. Той даде специално интервю за фейсбук страницата на телевизионния гигант CNN International.
ДНай-доброто за мен е да започна веднага да играя. Все още се чувствам добре, във форма съм. Ако се появи изгодна възможност за клуб, ще отида. Ако не, ще спра с футбола. За Китай трябва да попитам жена ми, имаме две деца. Ако някой каже, че отива в Китай заради футбола, не му вярвайте", сподели Митко.
"Аз все още съм активен футболист. Трудно е да се спре с футбола. Засега поддържам форма с моите деца. Първо ги водя на училище, после или фитнес, или футбол. Ако продължиш да играеш след 35-годишна възраст, заслужаваш респект. Всеки футболист смята, че може да стане добър треньор. Нормално е и аз да се занимавам с футбол и занапред. Мога да бъда успешен и в други области", коментира Бербатов, който за последно игра в гръцкия ПАОК миналата година.
"Не мога да посоча само един мой любим футболист от "Манчестър Юнайтед". Това би означавало да обидя другите. Гигс, Скоулс, Гари Невил - трябваше да ги слушам, гледам и да се уча от тях. "Юнайтед" спечели Шампионска лига година преди да дойда. Имах за мениджър сър Алекс Фъргюсън. Там като отидеш, започваш наново да учиш. Исках да стана шампион, а за това трябваше да продължа да се уча. Винаги съм подкрепял моите бивши отбори. Искам да гледам хубав футбол, когато един срещу друг излизат два от тях", споделя Бербо.
"На тренировките играя като централен защитник. На тази позиция разбираш как нападателите действат, играя го нещо като шпионин. Моят баща беше футболист. Сега с приятели продължавам да играя в защита. Всяка генерация има своите известни спортисти, във всяка страна е така. В България например това бе Христо Стоичков. Той е един от най-големите и остава такъв. Аз се опитах да бъда най-добрият от моята генерация", добави нападателят.
Медиите на Острова пишат, че последният клуб на Димитър Бербатов може да бъде "Уест Хям". Мениджърът Славен Билич търси подсилване в атака до края на сезона заради незадоволителната форма на нападателите си. Той иска временен вариант до края на кампанията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама