Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6071058 www.bgdnes.bg

Борисов: Дали съм врабче, няма да отговоря на Нинова - джентълмен съм (видео)

БСП да си прати експерти, понеже сега само си отговаряме.

Този призив отправи на шега лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънредна пресконференция в централата на партията по повод престрелките му с Корнелия Нинова по различни теми, които вървят в последните дни - по сигурността и решенията, касаещи Черноморския регион, по санирането, еврофондовете, СЕТА и др.

Поредното разполагане, съвместните учения и патрули - да, но искрено заявих, че докато аз съм премиер, флотилия в Черно море няма да допусна, отсече Борисов.

Реклама

"Дали съм врабче, дали съм гълъб, няма да влизам в стилистиката на тази дама, защото аз съм джентълмен. Много съм възпитан. Майка ми ще се обърне в гроба, ако кажа тя коя птица е, но ястреб и орел не е", каза той по повод обвиненията на лидера на БСП, че във външната политика лидерът на ГЕРБ е ястреб, но се прави на врабче. Поздравявам ги, че толкова бързо израснаха и се изучиха - областният управител на Хасково прави точно това, което беше разработено като план от нас за Харманли, а Нинова срещу това правеше протест", каза Борисов. Според него служебното правителство проваля БСП - "не им излязоха сметките за нарушения в министерствата, за границата, и не на последно място това, което военният министър гласува на срещата на НАТО", заключи лидерът на ГЕРБ. "Ние станахме възпитани хора, а те ползват каруцарски език", упрекна той Нинова.

"Кое ни отличава по военната доктрина? Ако са потвърдили нашето решение за Черно море, поздравления. Ако са искали да падат санкциите, защо не го казаха на Европейския съвет? Ако са против мигрантите, защо не пратиха вече армията на границата? Принуждават ни с тези думи или да влезем в техния режим на говорене, което отвращава хората, или да излезем по-слаби", наясно е с капана лидерът на ГЕРБ.

"То така им е удобно - Орешарски не бил техен, Герджиков не бил техен. Много ми е мила държавата, за да пусна партията във вакханалията, която може да се разрази. Имам такива габарити и най-вече говорителки, че могат накрая да се скубят за косите. А и моите габарити не са малки", каза Борисов по повод линията му ГЕРБ да не отговаря. Иначе можел да се върне и до Станишев, и до Жан Виденов.

"С тези, с които съм бил партньор - или хубаво, или нищо" - това му е принцип на Борисов и в политиката, и в живота. Каза го по повод обвинения на Радан Кънев, че ГЕРБ и БСП опъват чаршафа, за да си легнат. "Когато говориш за тишина в спалнята и за чаршафи, моята мисъл отива встрани от политиката. В живота знам какво значи да опънеш чаршафа и да си приготвиш спалнята. Но в политиката не зная. Как да отговоря на тези подмятания? Може да има такива в главата на някои, но аз не съм от тях", каза лидерът на ГЕРБ.

"Защо комунистите си държат децата в Лондон и Щатите, милите, като там не ядат здрава храна? Да ги върнат тук. Станишев е учил в Лондон, всичките политолози по Франция. Сега внуците на номенклатурата са им нови лица", каза Борисов.

Той ще представи листите на ГЕРБ в четвъртък.

Реклама
Реклама
Реклама