Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6071075 www.bgdnes.bg

Нинова: Ястребът Борисов се опитва да се превърне във врабче, но не му се получава

БСП се обави против България и Черно море да се превръщат във военен плацдарм на НАТО срещу трета държава

БСП не оспорва членството на България в НАТО и е за това страната ни да е лоялен член и да изпълнява задълженията си към алианса, но сме против България и Черно море да се превръщат в плацдарм за военни действия срещу трети държави.

Реклама

Това заяви соцлидерката Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията. Поводът е засиленото военно присъствие на НАТО в Черно море.

Нинова обяви, че решението на служебното правителство е следствие от решение на правителството на Бойко Борисов от юли миналата година.

Вчера Бойко Борисов каза, че е успял да удържи 9 месеца да не влизат кораби на НАТО в Черно море, но след като си е тръгнал те са били пуснати.

Ястребът Борисов се опитва да се превърне във врабче, но не му се получава, заяви Нинова. И го призова да не бяга от отговорност.

БСП не е назначавала служебни министри и не може да коментира действията им, нито да им даваме политически поръчки, обяви Нинова. Тя напомни, че Борисов сам си е поискал ревизията, а червените само искали да излезе истината за ситуацията в държавата.

Реклама
Реклама
Реклама