Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6071781 www.bgdnes.bg

Майка на моделка плаши съда със съд

15 моделки и свидетелки по едно от делата срещу Росен Чолов-Чолата за склоняване на момичета към проституция не се явиха в спецсъда вчера, за да кажат дали искат да участват като частни обвинители и граждански ищци в процеса.

Това стана причина за ново отлагане на делото, което не може да тръгне от 17 ноември м.г. Оказа се, че част от манекенките са в чужбина, други не са открити и са нередовно призовани, а трети въпреки депешата “забравили” да дойдат.

Реклама

За две от тях пък нямаше върнати призовки. Съдът откри 3 телефонни номера на една от свидетелките и разпореди на секретарката, която води протокола, да се обади веднага и да я уведоми, че трябва да се яви. Телефонът бе набран още в залата - оказа се, че отсреща не е манекенката, а майка ѝ. След няколко безуспешни опита за спокоен разговор съдебният секретар обяви: “Майката крещи, че ще ни съди”.

Делото бе отложено за 9 март. “Ако празнувате 8 март до късно, може да дойдете направо в съдебната зала", пошегува се председателят на състава.

Чолов е подсъдим с Ралица Любена, Дияна Петрова и Пламен Кирилов за участие в престъпна група, набирала жени за сексуслуги. Той не се признава за виновен. Част от момичетата признават, че доброволно са правили секс с богати клиенти за пари. Българите обикновено плащали между 600 и 1000 лв. на сеанс, а чужденците - от 500 евро нагоре. Има богаташи, които са плащали в пъти повече.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама