Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6077674 www.bgdnes.bg

Хисарския поп: Погребаха ме,но съм жив!

За трети път ме обявяват за мъртъв, сподели 75-годишната легенда 

Иво АНГЕЛОВ

"Жив съм! Не съм умрял, каквито информации се разпространяват от злобни хора. Явно някой иска да ме погребе, но още съм сред живите."
Това заяви пред "България Днес" една от легендите на българската музика - Димитър Андонов, известен с артистичния псевдоним Хисарския поп.
"За трети път ме обявяват за мъртъв и вече започна да става досадно. Разтревожени приятели се скъсаха да ми звънят през последните дни, за да разберат дали всичко е наред с мен", каза още култовият изпълнител.
75-годишният изпълнител призна, че е в добро здраве. Само колената много го болели, но това се преживявало. Въпреки че е на солидна възраст, Хисарския поп е изключително активен - обикаля цялата страна за участия, записва песни и видеоклипове и ходи по заведения.
"Тъкмо съм в една механа. За 2 часа записах два клипа и сега сядам да хапвам кюфтенца, за да си почина малко от тежката работа", заяви в характерния си стил изпълнителят на хита "Дай си сърцето".
Неуморният певец се е захванал и с поредното се нетрадиционно музикално предизвикателство - пише песни за бебета. "Парчетата са много подходящи както за бебета на 6 месеца, така и за по-големи деца. Записал съм вече 15 песни и скоро ще ги пусна на пазара", разкри странната си идея изпълнителят, който се похвали, че има над 70 авторски песни в репертоара си.
Сред бъдещите му проекти е и хумористична фолклорна песен. "Разказва се за 9 баби, които са отишли да се къпят в реката, и палав дядо им е откраднал дрехите. Много е забавна", похвали се сам Хисарския поп.
Той признава, че не отказва предложения за участия, тъй като всеки лев му е от полза. За странични доходи той разчита и на малкото си хотелче в Хисаря, което обаче рядко се пълни с посетители. Изпълнителят, който е бил преследван от режима на Тодор Живков, едва оцелява с пенсията си от 180 лева.
"Трудно ми е. Преди години имах малка заплата и затова сега пенсията ми е малка. Тогава обаче имаше много участия, а сега са по-малко. Въпреки това добре се справям и не се оплаквам", добави Андонов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама