Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6077705 www.bgdnes.bg

Малък Тошко влезе във футбола

Става дясна ръка на Христо Крушарски в Самоков

Добромир ДОБРЕВ

Тодор Славков, синът на Батето, влиза във футбола, научи "България Днес". Малък Тошко е избран в управителния съвет на футболен клуб "Рилски спортист" (Самоков). Той е поканен там от новия благодетел на отбора Христо Крушарски, който държи и "Локомотив" (Пд). Славков става неговата дясна ръка и ще следи изкъсо за делата в тима.
"Рилецо" се намира на седмо място в Югозападната трета лига, но намеренията са да се гони бързо завръщане в елитната ни дивизия. Клубът затъна, след като бившият собственик Юри Галев бе разстрелян на пътя през 2010 година.
Внукът на Тато досега няма голям опит във футбола, въпреки че баща му Иван Славков дълги години бе шеф на БФС. Малък Тошко бе част от клуба, основан в чест на баща му. През 2014-а бе създаден ФК "Иван Славков-Батето", в който да тренират различни юношески гарнитури.
Крушарски реши да се захване с "Рилски спортист", тъй като е роден в самоковското село Говедарци, където дори строи стадион. Той държи и туристически обект в планинския курорт. Бизнесменът кани Тошко Славков неслучайно. Крушарски бе голям приятел с баща му и сега го взема под крилото си. Тодор и досега е имал вземане-даване с предприемача. Той бе съдружник с неговата дъщеря - Ваня Крушарска-Георгиева, в завод за производство на тръби.


Друг човек на Крушарски пък бе назначен за председател на управителния съвет. "България Днес" научи, че това е неговият личен шофьор Димитър Джоргов-Миткето. В управата влиза и кметът на село Говедарци Георги Шуманов.
Любопитното е, че през миналия сезон в "Рилски спортист" като футболист бе картотекиран Георги Иванов-Гонзо. Легендата на "Левски" обаче така и не облече екипа на тима в официален мач.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама